Ashleyta seksualisoiva sisältö leikattiin pois Resident Evil 4 VR:stä / Uutiset / pelaaja.fi

Ashleyta seksualisoiva sisältö leikattiin pois Resident Evil 4 VR:stä

21.10.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
45
Resident Evil 4 VR, Oculus Quest 2

Resident Evil 4:n VR-versiosta on poistettu sopimattomana pidettyä sisältöä.

Tällä viikolla Oculus Quest 2:lla julkaistu Resident Evil 4 VR on kokenut virtuaalimaailmaan siirtymisen lisäksi myös muita muutoksia alkuperäiseen peliin verrattuna. Facebook kertoo päivittäneensä VR-versiota moderneille pelaajille sopivammaksi muun muassa poistamalla sisältöä, joka seksualisoi presidentin tytär Ashleyta.

Poistettujen kohtausten joukossa on esimerkiksi Ashleyn ja Luisin tapaaminen, jossa mies katsoo Ashleyn rintaa todeten huomaavansa, että presidentti on varustanut tyttärensä myös ballistiikalla. Ashleyn hameen alle ei voi myöskään enää yrittää katsella, eikä otosta Ashleysta peittämässä jalkojaan ja kutsumassa Leonia perverssiksi nähdä.

Pelin lopun flirttaileva kohtaus on niin ikään jätetty pois VR-versiosta. Alkuperäisessä pelissä Ashley ehdottaa Leonille, että he voisivat tehdä ylitöitä, kun tämä on vienyt tytön kotiin.

Muuhun poistettuun sisältöön kuuluu vuoropuhelu, jossa Leon kertoo hallituksen agentille Ingrid Hanniganille luulleensa, että Ingrid olisi vanhempi. Facebook on todennut kaikkien näiden muutosten olleen välttämättömiä, jotta Resident Evil 4 VR tavoittaisi nykypäivänä asetetut standardit.

Resident Evil 4 VR:n pelikuvaan kurkistavan kiusoittelun voi katsastaa aiemmasta uutisesta.

Lähde: UploadVR

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Kaitpa sitä kehittäjien aikaa voi noinkin haaskata, toivottavasti ei tarvinut ylitöitä tehdä.

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Tuollainen paskasti kirjoitettu juusto oli juurikin yksi niistä syistä mitkä tekevät ressa 4:sta klassikon, hyvän gameplayn ohella toki.

Jatkossakin tulee pelattua Wii version kautta.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Itse olen japanilaistyylisen seksuaalisen läpän ja kökön flirtin iso ystävä, joten tämän poistaminen on kohdallani iso kolaus pelin huumorille. Kieli poskessa tehtyä paljasta pintaa peleissä ei enää ole ja näköjään nykyihmisten pää ei kestä tätä edes dialogimuodossa. Tulevaisuudessa flirtti kai sitten hoidetaan virkamiestyylillä suostumutlomakkeen täyttämistä pyytäen. Näköjään aika harmaan ankeita on peleistä tulossa.

Tietysti Oculusta en taatusti osta Facebook-pakon takia, mutta veikkaan että samat kohdat on muokattu tai poistettu myös tulevista remastereideista tai remakeista. Nykypäivän seksualisoinnin demonisointi on raivostuttavaa, omasta mielestäni se antaa oman lisänsä hahmoihin (esim. Bayonetta), kömpelösti tehtynäkin se on usein tahattoman koomista.

Make video game tits and ass great again!

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

En ole pelannut RE4:ää, mutta itseäni ei niinkään haittaa kaksimieliset tai pikkutuhmat läpät. Mielestäni MGS on siitä hieno pelisarja, että se käsittelee rankkojakin aiheita, joiden vastapainona on sitten taas koulupoikamaista huumoria.

Käyttäjän JMNyyssonen91 kuva
JMNyyssonen91

Kertoo nyky maailman kuvasta. Kaikki pitää silottaa ja olla "perhe ystävällistä". Ihme ettei verta yms otettu pois.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

nää nykyajan standarhit pilaa videopelit

Käyttäjän Pauli4x4 kuva
Pauli4x4

Kaiken sorttinen sensuuri on perseestä, oli kyse mistä vain. Facebook on myös eräänlainen aikamme syöpä, jonka lonkeroiden ei toivoisi joka paikkaan yltävän...

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Tällä verukkeella voidaankin julkaista lähivuosina uudet sensuroimattomat versiot RE4:stä, kun fanit vaativat soihdut palaen lisää porttauksia. Eiku...

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Pauli4x4

Kaiken sorttinen sensuuri on perseestä, oli kyse mistä vain. Facebook on myös eräänlainen aikamme syöpä, jonka lonkeroiden ei toivoisi joka paikkaan yltävän...

Valitettavasti MarkNaaman lonkerot ylettyy kaikkialle jos sen visiot metaversumista toteutuu.

Käyttäjän Audiovarmennus kuva
Audiovarmennus

Kymmenen vuoden päästä lapsetkin tehdään löysällä varrella, ei sovi ajatella sopimattomia saati nauttia mistään. Ihme että väkivaltaa suvaitaan mutta kai se on ok kun sitä kohdistetaan kaikkiin sukupuolesta ja muista seikoista riippumatta.