Assassin’s Creed -kehittäjä: Pelialalla harrastetaan ”hienovaraista rasismia”

Uusinta Assassin's Creed -peliä kehittävä Alex Hutchinson ei näe, että japanilaisia ja länsimaisia pelejä kohdeltaisiin tasavertaisesti.

4.9.2012 07:38

Assassin’s Creed III:n kehitysprosessin luova johtaja Alex Hutchinson kokee, ettei pelialalla katsota tasavertaisesti japanilaisia ja länsimaisia pelejä. Erityisesti hän näkee, että tällaista ”hienovaraista rasismia” harrastavat pelijournalistit, jotka ovat anteeksiantavampia ainakin japanilaisia tarinoita kohtaan.

– Mieti vaikkapa kuinka monen julkaistun japanilaisen pelin tarina on kirjaimellisesti täyttä hölynpölyä. Yksikään [länsimainen kehittäjä] ei pystyisi kirjoittamaan moista pitämällä samalla pokkaansa ja journalistit kutsuvat sitä kuitenkin nerokkaaksi, Assassin’s Creed -kehittäjä latasi CVG:n haastattelussa.

– Sitten Gears of War julkaistaan ja ilmeisesti siinä on huonoiten kirjoitettu pelitarina ikinä. Ottaisin koska vain Gears of Warin Bayonettan sijaan.

Hutchinson ei kuitenkaan lähde tuomitsemaan japanilaista pelialaa täysin. Hän nostaa erityisesti hattua Nintendolle ja kumppaneille siitä, miten hyvin he ovat onnistuneet luomaan uutta elämää pelisarjoihinsa.

Lähde: CVG

Lisää luettavaa