Assassin's Creed Odysseyn kausikortti paljastui – mukana "kunnianhimoista" lisäsisältötukea ja Assassin's Creed III Remastered / Uutiset / pelaaja.fi

Assassin's Creed Odysseyn kausikortti paljastui – mukana "kunnianhimoista" lisäsisältötukea ja Assassin's Creed III Remastered

13.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
11

Ubisoft on paljastanut Assassin's Creed Odysseyn kausikortin ja näin ollen siis myös peliä koskevat lisäsisältösuunnitelmansa. Uhmakkaasti ranskalaisjulkaisija hehkuttaa, että luvassa on kunnianhimoisempaa julkaisun jälkeistä tukea kuin mitä yksikään aiempi Ubisoft-peli on aiemmin kokenut.

Kausikortin ytimen muodostavat peliin jälkikäteen julkaistavat kaksi lisäkampanjaa Legacy of the First Blade ja The Fate of Atlantis. Molemmat kampanjat koostuvat kolmesta episodista, joiden julkaisun on tarkoitus tapahtua noin kuuden viikon välein toisistaan. Legacy of the First Blade käynnistyy joulukuussa ja valottaa assassiinien ikonisen piiloterän alkuperää. The Fate of Atlantis saa vuoronsa vastaavasti keväällä 2019 ja keskittyy Atlantiksen ohella ensimmäiseen sivilisaatioon.

Bonuksena kausikortin haltijoille annetaan lisäksi Assassin's Creed III Remastered. Kuuden vuoden takaisen salamurhaseikkailun graafisesti ja mekaanisesti ehostava paketti sisältää niin pääpelin, kaiken siihen julkaistun lisäsisällön niin kuin myös ehostetun version Vitalta alkujaan tutusta Assassin's Creed Liberationista.

Kaikki kausikortin sisältö on luonnollisesti hankittavissa tarvittaessa erikseen.

Ilmaisen sisällön osalta Assasssin's Creed Odyssey laajenee vielä lisäksi erilaisilla päivittäisillä ja viikottaisilla erikoistapahtumilla sekä The Lost Tales of Greece -tarinasarjalla. Lisätarinoita tuodaan peliin aina maksullisten lisureiden välissä. Uusina ominaisuuksina tuloaan tekee vielä jälkeenpäin myös New Game+ -tila ja pelimaailman väkivallattoman tutkiskelun mahdollistava Discovery Tour -osuus.

Assassin's Creed Odyssey -pääpeli saapuu Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle 5. lokakuuta.

Lähde: Ubisoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Joo, tulee ähky jo pelkästään kun lukee mitä on tulossa. Se on yksi syy, miksi ärsyttää näiden mainostus etukäteen.

Jo Origins oli niin täyteen ahdettu peli että ilman lisäreitäkin siihen meni kymmeniä tunteja. Tämä Odyssey on varmasti vähintään yhtä laaja ja sitten vielä jatkuvasti työnnetään lisää kamaa mukaan - jopa vaikkei halua/maksa.

En olisi kyllä joskus uskonut että valitan jopa ilmaisesta lisästä. Tässä täytyy kuitenkin taas ottaa Witcher 3 mukaan: jopa se tuntui useamman kerran turhan pitkältä vaikka peli tarjosi koko ajan jotain mielenkiintoista. Moni peli voisi pelkästään hyötyä siitä että niitä tiivistettäisiin reilummallakin kädellä.

6 päivää sitten julkaistu Spider-Man meni juuri läpi. Ei silti tuntunut mitenkään liian lyhyeltä peliltä ja vielä on sivuhommiakin jonkin verran jäljellä jos maittaa. Itse asiassa jopa pelin lisärit voisivat kiinnostaa kun ei tullut mitään älytöntä ähkyä.

Ehkä kuitenkin lopulta päästään taas siihen tulokseen, että enemmän merkitsee se, mihin ne pelitunnit kuluvat. Ubin peleissä voisi oikeasti harrastaa rankalla kädellä tiivistämistä niiden tehtävämäärien kanssa.

Spider-Manissakin oli kerättävää mutta esim. reput oli vain mielenkiintoisia kun jokaisessa oli uniikki juttu sisällä, jota vielä Peter kommentoi. Näin saatiin yksinkertaisella konstilla yksinkertaisesta kerättävästä mielenkiintoinen ja tyydyttävä palkinto.

Käyttäjän HumppaLeka kuva
HumppaLeka

Toivottavasti tulee (ja luultavasti tuleekin) tuo ac3 erikseen myyntiin, jäi savekorruption takia pelaamatta sillon aikanaan. Omasta mielestäni se viimeisin hyvä ac peli. Kakkonen on edelleen paras!

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ai niin, unohtui kommentoida AC III:sta. Sarjan huonoin peli, joka vei lopulta innostuksen koko sarjaan. Black Flagin purjehdus sekä nyt loistava Origins sen lopulta palauttivat. AC III oli sitä, että oli tehty puskista suora reitti salamurhattavan luo ja se oli ainoa tie sinne. Loistavaa open worldia siis.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus HumppaLeka

Toivottavasti tulee (ja luultavasti tuleekin) tuo ac3 erikseen myyntiin, jäi savekorruption takia pelaamatta sillon aikanaan.

Kyllä joo melko varmasti tulee, joskin ehkä vähän viiveellä. Far Cry 3:nhan kanssa kävi aikoinaan noin Far Cry 5:n kohdalla.

Käyttäjän Jontte kuva
Jontte

AC III oli tosiaan tarinaltaan mahtava ja viimeinen hyvä AC, joskin Black Flag ei huono ollut sekään. Sen jälkeen onkin sitten tullut rapaa ja varsinkin Origins oli todellinen pohjanoteeraus.

Yksi alkuperäisten Creedien hienoimmista puolista oli se, että ei ollut sitä saakelin "avointa maailmaa" täynnä turhista turhinta krääsää ja yhdentekevää muka-tehtävää. Fokus oli tarinankerronnassa ja hahmoissa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Jontte

Yksi alkuperäisten Creedien hienoimmista puolista oli se, että ei ollut sitä saakelin "avointa maailmaa" täynnä turhista turhinta krääsää ja yhdentekevää muka-tehtävää. Fokus oli tarinankerronnassa ja hahmoissa.

Mielipideasiat erikseen mutta käypäs katsomassa niitä "alkuperäisiä" pelejä uusiksi. Niistähän se Ubin open world kaava sai alkunsa. Siellä on ties mitä lippua, höyhentä sun muuta yhdentekevää kerättävää. Sekä se, että avointa maailmaa se todella oli myös yhtä lailla.

Tarina niissä pysyy ehkä vähän paremmin kasassa mutta sekin meni yhdentekeväksi mössöksi jossain vaiheessa. Ei mitään mielenkiintoa enää siihen ja itse olin sitä porukkaa, joka tykkäsi seurata Animus-hommia sekä tarinaa muutenkin.

Pelillisesti taas noilla vanhoilla peleillä ei ole mitään mahdollisuuksia kun verrataan uudempiin, erityisesti Originsiin. Tykätä toki saa mistä kukakin mutta ei nyt aleta mitä tahansa heittelemään.

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu

Jep, kyllähän AC3 nämä sysipaskat uudet AC:t pieksee niin pelillisesti kuin tarinassakin. Origins ei enää edes ole oikea AC. Avoin maailma on aina ollut jossain määrin mukana, mutta ei häiriötekijänä kuten uudemmissa osissa.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

AC3 voi tarinallaan "pieksää" vaikka ja mitä mutta edelleen pelinä se on kädestäpitelyä. Pelatkaa vaikka, itse olen sen ostanut kahdesti, joten uskallan väittää tietäväni mistä puhun. Olin myös pitkään AC-sarjan fani, ennen kuin juoni juoksi metsään.

Origins ei ehkä tuo tarinaan pelastusta mutta hitto vie, peliä voi vihdoin sanoa peliksi ja vieläpä viihdyttäväksi sellaiseksi!

En oikein ymmärrä tuota "open world häiriötekijänä". Kyllä se edelleen niissä vanhemmissa oli turhauttavampi höyhenten keräilyn osalta ja se oli yhdessä sarjan arvostetuimmassa osassa. Miettikää nyt hetki mitä te höpötätte :D

Miten edes avoin maailma voi olla häiriötekijä? Iso koko? Keräiltävät ja tekemisen määrä? Onhan sitä kokoa ja tekemistä mutta jos aiemmissa oli lähinnä hyvää tarina niin nyt itse tekeminen on viihdyttävää, joten ei haittaa vaikka olisi niitä höyheniäkin vielä keräiltävänä sieltä sarjan "kulta-ajoilta" :D

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu

Pelasin myös Assassin's Creed III:n uudestaan lisäreineen aika äskettäin ja kyllä, pelinä se pieksee Originsin täysin. Tarinankerrontakin on kuin toisesta maailmasta. Sääli, että hyvä sarja pikkuhiljaa pilattiin Unityn, Syndicaten ja etenkin Originsin tapaisilla tuhnuilla, jotka ovat sitä tolkuttoman tylsää open world -huttua.

Open world on häiriötekijä, koska se rikkoo eheän tarinankerronnan. The Witcher 3 on melkeinpä ainoita pelejä, joka onnistuu pitämään tarinan kunnolla kasassa valtavien mappien kanssa.

Käyttäjän HumppaLeka kuva
HumppaLeka

Itse koen höyhenten sunmuiden keräämisen rentouttavana puuhana, ei tarvitse munat lauteiden välissä kokoajan mennä pelin heittämään suuntaan. Ac2sta platinoidessani tuli vaan sellaisia Ahaa elämyksiä kun löysi jotain uusia reittejä mitä voi kiipeillä ja juosta.