Assassin's Creed Odysseyn kritiikkiä kerännyt lisäsisältö saa viilauksia / Uutiset / pelaaja.fi

Assassin's Creed Odysseyn kritiikkiä kerännyt lisäsisältö saa viilauksia

25.01.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Ubisoft on tekemässä muutoksia Assassin's Creed Odysseyn Shadow Heritage -lisäsisältöön sen saaman kritiikin jälkeen.

Pelin yhteisövastaava on vahvistanut, että tulossa on muutoksia lisäsisältöseikkailun välinäytöksiin ja dialogiin, jotka heijastavat paremmin pelaajien halua ei-romanttisen juonikuvion seuraamiseen. Tähän asti lisäsisältö on herättänyt harmistusta sillä, että se käytännössä pakottaa pelaajan päähahmon suhteeseen toisen keskeisen juonihenkilön kanssa antamatta kunnolla vaikuttaa tapahtumaan. Siihen asti peli on antanut pelaajien kevytmuotoisesti valita, keitä kohtaan heidän hahmonsa osoittaa kiinnostusta. Ubisoft oli jopa viime vuonna ennen pääpelin julkaisua korostanut Entertainment Weekly -lehden haastattelussa, miten se ei halua ajaa pelaajaa romanttisiin tilanteisiin, joita he eivät näe heille itselleen sopivina.

Myös tapahtumaan liittyvä "Growing Up" -saavutus nimetään uudelleen ja Shadow Heritagea seuraavan Bloodline-episodin katsotaan huomioivan paremmin pelaajien tekemiä valintoja.

Alunperin Ubisoft ei ollut aikeissa muuttaa jo julkaistua sisältöä, vaan keskittyä siihen, että seuraava lisäsisältö antaisi pelaajille enemmän vapauksia vaikuttaa tapahtumaan. Jo tuolloin pelin luova ohjaaja Jonathan Dumont kuitenkin myösi, että tapahtuma oli toteutettu huonosti, eivätkä kehittäjät onnistuneet kunnolla välittämään pelaajille siinä käsiteltyjä motivaatioita, kuten mahdollista utilitaristista näkökulmaa lisääntymiseen.

Sekä Shadow Heritage että Bloodline ovat osa Assassin's Creed Odysseyn kolmiosaista Legacy of the First Blade -kampanjaa. Vielä Bloodlinesin jälkeen siitä on jäljellä vielä kaksi episodia. Myöhemmin tänä vuonna tulossa on vielä myös toinen vastaavanlainen maksullinen kampanja The Fate of Atlantis. Myös ilmaista sisältöä on sadellut näiden maksullisten episodien väleillä.

Lähde: Ubisoft, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Aika selkärangatonta taas, no eipä tarvitse sitten tätä ostaa. Ei kyllä hirveästi haittaa, kun itse pääpelissäkin tekemistä riittää yllin kyllin.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Yritettiin mennä matalimmasta kohdasta kuten Bioware ME3 pelin kohdalla loppua kohden ja onneksi ihmiset valittivat asiasta

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Voisin äkkiseltään väittää että tuskin on ainoa lisäosa joka supistaa ominaisuuksia pääpeliin nähden. Tässä siis ihmissuhdevalinnat on jääneet lisäristä pois.

En tiedä olenko turhan höveli vai mitä mutta en kyllä näe tuossa mitään kauhean isoa ongelmaa. Monessa muussakin pelissä on se pääjuoni, josta ei saa liikaa poiketa ja voi ihan hyvin olla että varsinkin lisäosissa ei ole valinnanvaraa enää senkään vertaa.

MIETOJA SPOILEREITA VOI OLLA SEURAAVASSA KAPPALEESSA:

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tätä pelisarjaa kirjoitetaan pääosin nykyhetkestä taaksepäin, joten tietyt asiat on pakko tapahtua että tulevaisuuden asiat menee kuten menee. Siitä kai tässä lisärin lisääntymisessäkin on kyse. Itse en ole Odysseyta pelannut enkä ole edes varma onko asia näin mutta ilmeisesti jotain sen suuntaista, mitä olen ymmärtänyt.

Järki siis taas käteen. Ubi antoi siis periaatteessa liikaa vapauksia ja haloo nousi kun ne otettiin juonen takia pois?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Mitenkähän tämä muutos on tehty? Itse en ole peliä vielä pelannut, mutta tiedän tuosta jonkin verran kun sitä on aika mahdoton välttää, onneksi ei mikään iso spoileri. Ei minuakaan tämä häirinnyt ottaen huomioon että päätarina vetää usein pataan aina omia valintoja, esimerkiksi KOTOR:in Revan oli mies, Exile nainen ja Odysseyn Kassandra on kaanonia.

a) Viittaukset romanssiin poistettu kokonaan, helpoin tapa koska tekee tarinan mahdollisen jatkumisen Ubille vähemmän vaivalloiseksi kun ei tarinaa jatkaessa miettiä kahta eri vaihtoehtoa (mahdollisesti samasta syystä oltiin menossa heteroreittiä?), tosin niille jotka valitsi heteroromanssin tämä olisi aika lailla keskisormen näyttämistä, toinen puoli nurisee siitä kuinka laimeaksi gay-romanssi jäi.

b) Kirjoitetaan homoseksuaalien ja romanssin väliin jättäneille pelaajille omat loput ja jatkot, heteroreitti jää mukaan muuttumattomana niille jotka sen valitsevat.

Jos a) niin otta pannuun että en ehtinyt pelata tuota ennen kun tuo osa tarinaa pilattiin, jos b) niin ei ongelmaa, kyllä ainakin tyttöjen välinen lähempi "ystävyys" sen yhden romanssioption verran kiehtoo.