Assassin's Creed Syndicatessa jahdataan pian Lontoon pahamaineisinta murhaajaa / Uutiset / pelaaja.fi

Assassin's Creed Syndicatessa jahdataan pian Lontoon pahamaineisinta murhaajaa

11.12.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
2
Assassin's Creed Syndicatessa jahdataan pian Lontoon pahamaineisinta murhaajaa

Tuoreen Assassin's Creed Syndicaten ensimmäinen laajennus on saanut julkaisupäivän.

Ensi viikolla ilmestyvä Jack the Ripper -lisäosa tarjoilee juuri sitä, mitä nimen perusteella voisi odottaakin. Laajennuksessa pääpelistä tuttu Evie Fry kutsutaan Scotland Yardin apuun nappaamaan tosielämässäkin maailmankuulu sarjamurhaaja Viiltäjä-Jack, mutta ajojahdin kiihtyessä alkaa käydä epäselväksi, kuka todella jahtaa ketä. 

– Viiltäjä-Jackin tarina on täynnä aukkoja ja huhuja, mikä antoi meille mahdollisuuden luoda hänelle kuvitteellisen kertomuksen, joka on vähäisten tietojemme inspiroima, lisäosan tehtäväsuunnittelija Benjamin Dumaz kertoo PlayStation Blogissa.

Laajennus kelaa aikaa parinkymmenen vuoden päähän pääpelin tapahtumista, ja se tuo mukanaan myös mielenkiintoisia pelillisiä uudistuksia. Uutta pelkojärjestelmää edukseen käyttämällä pelaajat voivat säikyttää viholliset käpälämäkeen, ja ilmeisesti jopa omaa tulta voi jollain tapaa hyödyntää taisteluissa.

Jack the Ripper ilmestyy PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle ensi viikon tiistaina 15. joulukuuta, mutta pc-pelaajat joutuvat vartomaan omaa vuoroaan viikkoa pidempään. Erikseen ostettuna lisäosan odotetaan kustantavan viitisentoista euroa, mutta se sisältyy myös Syndicaten kausipassiin.

Laajennuksen uunituoreen trailerin voi katsastaa alta.

Lähde: PlayStation Blog, IGN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tuli eksyttyä Youtubessa niihin reaktiovideoihin ja siellä oli se jakso, jossa teinit pelailee tätä Syndicatea. Täytyy sanoa, että AC näytti entistä sulavammalta ja rupesi tämä pelisarja taas vähän kiinnostamaan. Unitya en uskalla halvasta hinnasta huolimatta ostaa, sillä on pieni pelko että siitä se mielenkiinto sitten laimenee ja vanhojen laitteiden (eikö tuliko se myös uusille?) Rogue taas lienee lähinnä vuosipäivitys aiemmista.

Tosin kun nyt kerran tätä lisäosaa pukkaa, niin voisi odotella jotain täydellisempää versiota tai vähintään niin kauan, että pelin saa siihen 20-30 euroon. Kausipassi toki myös alesta, jos siellä siis jotain kiinnostavaa on hintaansa nähden.

Käyttäjän Ripper kuva
Ripper

Unityn jälkeen olin hieman skeptinen Syndicatea kohtaan, johtuen koko pelin floppaamisesta aina pelaamisesta itse tarinaan ja miljööhön. Onneksi uteliaisuus vei voiton ja ostin kyseisen pelin joulualelaarista vajaaseen 50€ hintaan ja täytyy sanoa, että voi pojat kuinka erilainen peli onkaan edeltäjäänsä Unityyn nähden. Kaikissa osa-alueissa parempi, vaikka toki juoni nyt aina ac pelissä on mitä on, mutta silti. Peli ei bugannut kertaakaan läpipeluun aikana, ei tullut kertaakaan "vittu mitä paskaa" oloa ja myös kaikki netti krääsä oli unohdettu pelistä kokonaan, hyvä näin! Pelin miljöö sekä varuste taso ja pelattavuus miellyttivät myös oikein mainiosti, yhtä seikkaa lukuun ottamatta. Tämä seikka on pelin toinen päähahmo Evie, ei siis mitään naisia vastaan, mutta kyllähän osaa olla epämiellyttävä hahmo millä ei huvittanut minuuttia kauempaa pelailla, toisin kuin Jacob. Tästä päästäänkin lisäosan pariin, mihin on juuri valittu omasta mielestäni pelin heikoin ja ärsyttävin lenkki. Itse en lisäosaa tule hankkimaan lähinnä hahmovalinnan perusteella, sekä sen, että dlc maksaa maltaita pääpeliin nähden, joten ei jatkoon.