Asterix ja Obelix palaavat taas pelien maailmaan / Uutiset / pelaaja.fi

Asterix ja Obelix palaavat taas pelien maailmaan

7.07.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Ranskalaisjulkaisija Microids on tuomassa Asterixin ja Obelixin takaisin peliseikkailujen pariin. Paluu ei tapahdu ,myöskään vain yhden, vaan peräti kahden pelijulkaisun muodossa.

Ensiksi 29. marraskuuta kauppoihin ilmestyy vuonna 2005 julkaistun Asterix & Obelix XXL2:n remasteroitu versio. Remasteroinnin myötä PlayStation 2:lta ja silloisilta pc-koneilta tuttu kolmiulotteinen Asterix-seikkailu tekee loikkauksen siis PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Switchille ja nykyisille pc-koneille.

Microids on uskomassa remasteroinnin julkaisuun peräti sen verran, että se on tuomassa siitä saataville peräti parikin erikoisversioita. Näistä laihempi on kolmella pineemmällä figuurilla varustettu Limited Edition, kun taas These Gauls are Crazy -erikoisversiolla haltuunsa saa isomman Asterix-figuurin sekä joukon myöhemmin paljastettavaa muuta sälää.

Vuonna 2019 luvassa on vuorostaan kokonaan uusi Asterix-seikkailu. Tämä on Asterix & Obelix XXL3, josta luvataan sarjakuville uskollista kokonaan uutta tarinaa, jossa niin Asterixilla kuin Obelixilla päästään sekä toiminnan että pulmanratkonnan makuun.

Lähde: Microids

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Remaster että saisivat seuraavaa osaa myytyä.
Alkaa olemaan jo melko normaalia tämä.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Tämä oli kyllä niitä Remasterointeja, joita minä vähiten odotin. Muistan ton asterix xxl:n olleen ihan kelpo peli, vaikkakin vaikeustaso nousi lopussa todella jyrkäksi. Hankintalistalle tää menee.

EDIT: Jaa se onkin xxl2, sitä en ole pelannut, mutta ehkäpä nyt on aika.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19

Ah, tuo XXL2 ei nimenomaan ollut minusta yhtä hauska kuin eka XXL, jonka nuorempana paukutin useammankin kerran läpi. Hyvät musat oli myös siinä. Viimeisen kentän järjetön vihollismäärä oli pitkään seinänä, kunnes tajusin vihdoin miten combo-systeemi toimi ja saatoin tornadona hetkessä heittää 1000 ukkoa kuuhun :D Mutta ehkä tuo XXL2 pitäisi pelata uudelleen läpi, jos se saattaisi vielä yllättää.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Juoneena kirotan mutta jo parin kommentin jälkeen alkaa vaikuttamaan hyvältä nostalgia hankinnalta. Itselle kun tuo ps1 ja 2 sukupolvi ovat tärkeimmät jopa ongelmiensa kanssa.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Euroopassa tämä saattaa myydäkkin hyvin mutta Amerikassa hahmot ei kovin suosittuja ole. Pelejän en ole pelannut, olen kuitenkin nähnyt XXL:n uskomattoman GBA porttauksen Stop Skeletons from Fighting-Youtube kanavalla ja sitä tekisi mieli kokeilla. Fernando Velez ja Guillaume Dubail ovat porttauksen takana ja he ovat legendoja, Stop Skeletons from Fighting teki retrospectiven heidän tuotoksistaan ja suosittelen sitä.

Käyttäjän Portable kuva
Portable
Lainaus Brutal1ty

Euroopassa tämä saattaa myydäkkin hyvin mutta Amerikassa hahmot ei kovin suosittuja ole.

Nobody cares, eivät osaa edes hyviä sarjakuvia arvostaa

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

GBA:lle tämän eka osa on olemassa ja on yksi teknisesti laitteen hämmästyttävimmistä peleistä.