Atari aikoo palata ensiluokkaisten pc-pelien mestariksi – uudet pelit julki alkuvuodesta 2022

Atari siirtyy pois mobiili- ja ilmaispeleistä keskittyäkseen suuremman kokoluokan pc- ja konsolipeleihin.

6.7.2021 10:29

Atari siirtyy pois mobiili- ja ilmaispeleistä keskittyäkseen suuremman kokoluokan pc- ja konsolipeleihin.

Lähes 50-vuotiaan pelibrändin nykyisin omistava ranskalainen Atari SA tytäryhtiöineen on vahvistanut hallituksensa hyväksyneen uuden liiketoimintastrategian. Huhtikuussa suunnitelma oli jakaa toiminta kahden eri linjan alle: Atari Gamingiksi ja Atari Blockchainiksi. Näistä Atari Gaming -jaoston oli määrä keskittyä retropelaamiseen erityisesti mobiilipelien, tuoreen VCS-konsolin ja lisensoinnin kautta.

Atarin uuden strategian mukaisesti kahden jaoston suunnitelma säilytetään, mutta pelien suhteen vahvistetaan hieman toisia osa-alueita. Yhtiö ilmoitti keskittyvänsä ilmais- ja mobiilipelien sijasta suuremman budjetin kokemuksiin rakentaen ”vahvan ensiluokkaisten pelien linjaston kaikille alustoille”. Ensimmäiset uudet pelit ovatkin jo kehitteillä ja saapuvat vielä ennen vuoden 2022 maaliskuun loppua. Uuden pelikokoelman kerrotaan myös vahvistavan Atarin pc-pohjaisen VCS-järjestelmän tarjontaa.

– Tarkoituksemme missä tahansa pelikokemuksessa on tarjota mielekkään pelaamisen helposti saavutettavia ja iloisia hetkiä. Se on Atarin ydin ja se sitoo historiamme tulevaisuuteemme. Koemme, että premium-pelaaminen edustaa paremmin tämäntyyppistä pelikokemusta ja Atarin DNA:ta, yhtiön toimitusjohtaja Wade J. Rosen sanoi.

Osa nykyisestä mobiilitarjonnasta, mukaan lukien Atari Combat: Tank Fury, Ninja Golf ja Ninja Fury, lakkautetaan tai myydään. Atarin mukaan vain sen menestyksekkäät pelit, joilla on uskollinen käyttäjäkunta, saavat jäädä.

Lähde: Atari

Lisää luettavaa