Atari paljasti kymmenen pelin kokoelman – tuhannen dollarin hintainen paketti myytiin pikaisesti loppuun / Uutiset / pelaaja.fi

Atari paljasti kymmenen pelin kokoelman – tuhannen dollarin hintainen paketti myytiin pikaisesti loppuun

8.02.2023 // Kirjoittanut: Toimitus
2

Perinteikäs peliyhtiö Atari on julkistanut uuden pelikokoelman.

Yhtiön 50-vuotisjuhlien kunniaksi julkaistu Atari XP 50th Anniversary -kokoelma sisältää kymmenen peliä Atari 2600 -konsolille. Kokoelma sisältää kymmenen fyysistä pelikasettia alun perin vuonna 1977 Atari VCS -nimellä julkaistulle pelilaitteelle.

Kokoelmaan kuuluu esimerkiksi Missile Commandin, Centipeden ja Asteroidsin kaltaisia klassikoita. Pelikasettien lisäksi pelipakkaukset sisältävät julisteen, keräilypinssin ja kangasmerkin. Mikäli alkuperäistä konsolia ei satu löytymään taloudesta, saavat kokoelman ostajat käyttöönsä myös uudella Atari VCS -laitteella pelattavan version peleistä.

Juhlakokoelmalle tulee myös reilusti hintaa. Atarin verkkosivuilta tilattava paketti nimittäin maksaa huimat tuhat dollaria. Hinta ei kuitenkaan ole säikäyttänyt ostajia, sillä kokoelma myytiin loppuun pikavauhtia. Ihan valtavaa määrää kokoelmia ei kuitenkaan päädy kuluttajien käsiin. Atari nimittäin julkaisi kokoelman vain sadan kappaleen painoksena.

Lähde: Atari

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Oo, eipä ihme että mennyt kaupaksi, kun vieläpä on originaaleille koneille tehty uudet moduulit. Jos olisi vain joku levylle julkaistu kokoelma, ei olisi mitään kiinnostavaa.

Käyttäjän Aplay kuva
Aplay

Ensin Atari 2600 pelejä haudataan tuhansia kappaleita autiomaahan ja nyt kokoelmaa myydään 1 000 dollarilla. Keräilijät (kuten minä) ostaa kuitenkin kaikenlaista roskaa.