Atari tekee taas peliliikkeitä – nyt kiikarissa peräti oma kryptovaluutta / Uutiset / pelaaja.fi

Atari tekee taas peliliikkeitä – nyt kiikarissa peräti oma kryptovaluutta

16.02.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
0

Atari ei ole vuosikausiin ollut sama pelialan pioneeri kuin 70-luvulla, mutta vielä nykypäivänäkin sen nimeä halutaan silti kovasti pitää vielä relevanttina. Viime vuonna yhtiö toi myyntiin esimerkiksi reilun sadan euron kaiutinlippikset ja lupasi markkinoille uutta Ataribox-pelilaitetta joukkorahoituksen kautta. Nyt viimeisimpänä se on huomannut kryptovaluuttojen ympärillä pyörineet puheet ja saanut päähän ajatuksen oman virtuaalirahan luomisesta.

– Lohkoketjuteknologia on valmis ottamaan erittäin tärkeän paikan ympäristössämme ja muuttamaan ellei jopa mullistamaan nykyisen taloudellisen ekosysteemin erityisesti videopelialan ja verkkomaksujen alueella. Ottaen huomioon teknologiset vahvuutemme kehitysstudioiden kanssa ja Atari-brändin globaalin maineen meillä on mahdollisuus asettaa itsemme vetovoimaisesti kyseiselle sektorille, Atarin toimitusjohtaja Frédéric Chesnais hehkuttaa.

Uuden rahan nimeksi on kaavailtu Atari Tokenia, minkä suhteen se on rakentanut pohjaa hankkimalla itselleen osuuden lohkoketjupohjaiseen teknologiaan perustuvasta viihdealustasta. Tarkoituksena on Atarilla on muutenkin laajentaa verkkouhkapelaamispresenssiään ryhtymällä hyväksymään digitaalista valuuttaa kasinopeleissään.

Aiemmin peliyhtiöistä myös varsinkin Crytek on ehtinyt jo hehkuttaa aikeistaan luoda omaa kryptovaluuttaansa. Sen aikeena on ollut erityisesti sulauttaa kryptovaluutan käytön osaksi verkkopelien pelaamista ja elektronisen urheilun seuraamista.

Lähde: Bloomberg, Gizmodo

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja