Atarin uudesta pelilaitteesta tiedetään taas hippusen enemmän, joukkorahoitus mahdollinen

Atari on paljastanut hippusne verran lisäinfoa uudesta Ataribox-pelilaitteesta. Vielä tälläkin hetkellä siitä tiedetään kuitenkin lopulta kovin vähän.

17.7.2017 19:04

Atari on paljastanut hippusen verran lisätietoja sen tuoreesta Atariboxiksi kutsutusta pelilaitehankkeesta.

Yksityiskohdat ovat edelleen hyvinkin heppoisia, mutta niiden myötä laitteen ulkoasusta ja toiminnallisuudesta tiedetään nyt ainakin jotain. Ataribox on suunniteltu vanhojen Atari-konsoleiden pohjalta ja sitä on tarkoitus myydä niin puisena kuin punamustana versiona. Kiinni televisioon se isketään HDMI:llä, minkä lisäksi siitä löytyy neljä USB-paikkaa sekä kolo SD-muistikorteille.

Mitä tällä kaikella sitten tehdään? Atarin mukaan se on aikeissa tarjota niin klassista kuin ”tämän päivän” pelisisältöä, mitä ikinä se sitten lopulta tarkoittaakaan. Laitteen tehoista, hinnasta tai julkaisuajankohdasta ei ole vielä mitään tietoa.

Pelisivusto Eurogamer on lisäksi raportoinut, että laitteen tuominen markkinoille saattaa tapahtua joukkorahoituksen voimin. Tästä on vihjannut sivuston käsiinsä saama sijoittajille suunnattu viesti, jonka mukaan joukkorahoituksella voitaisiin ”rajata riskinottoa”.

Aina alkuperäisestä julkistuksestaan asti Ataribox on kerännyt puoleensa jo varsin paljon skeptisyyttä. Isoin syy tälle on yksinkertaisesti se, että tämän päivän Atari on hyvin erilainen yhtiö kuin vuosikymmenten takainen pelilegenda. Tästä hyvänä muistutuksena ovat toimineet esimerkiksi viime vuonna saapunut heikohko huvipuistorakentelupeli RollerCoaster Tycoon World sekä sitä edeltänyt Asteroids: Outpost, joka joutui kylmästi hylätyksi early access -vaiheessa, kunnes joku viimein tajusi vetää sen pois myynnistä. Nähtäväksi jääkin, miten vakuuttavasti Atariboxia pystytään siis vielä pelaajille kauppaamaan ja minkälaisen tuotteen tekoon sillä on lopulta edes rahkeita.

Lähde: Atari, Eurogamer

Lisää luettavaa