Atari on vahvistanut uusia tietoja koskien sen hämmentävää Ataribox-konsolihanketta.

Tuoreella uutiskirjellään yhtiö on vahvistanut kaavailevansa laitteelle hinnaksi 249-299 dollaria, kun se julkaistaan keväällä 2018. Sitä ennen laitteelle järjestetään kuitenkin vielä Indiegogo-joukkorahoituskampanja, jonka on määrä käynnistyä nyt vielä syksyn aikana.

Joukkorahoituskampanjaa Atari on perustellut sillä, että se haluaa Atari-yhteisön – mikä ikinä se sitten tänä päivänä onkaan – olevan osa julkaisua. Tällä se tarkoittaa ennakkopääsyä laitteen käyttöön sekä mahdollisuutta olla ”aktiivinen kumppani” Atariboxin saapumisen aikoihin.

Atarin mukaan Ataribox saa voimansa kustomoidusta AMD-prosessorista, joka käyttää hyödyksi Radeon Graphics -teknologiaa. Laite pyörittää Linuxia, joka on varustettu helppokäyttöiseksi luvatulla käyttöliittymällä. Konsoliin luvataan niin esiladattuja retropelejä kuin jonkinlaisia ”nykyisiä nimikkeitä”, minkä lisäksi sen on määrä tarjota mahdollisuuksia myös striimausviihtelle, sovelluksille, musiikin kuuntelemiselle ja vastaaville. Järjestelmän luvataan olevan lisäksi sen verran avoin, että esimerkiksi sen käyttöjärjestelmää pääsee muokkaamaan omine nokkinensa ja että sillä voi pelata muilla alustoilla ostamiaan pelejä. 

Atari lupaa paljastaa piakkoin, minkäläisiä pelistudioita se on saanut puolelleen tukemaan Atariboxia.

Koska kyse on edelleenkin tämän päivän Atarista, kannattanee varsinkin Atariboxin joukkorahoituksen tuloon valmistautua äärimmäisellä varauksella. Yhtiön pelijulkaisujen historia yksinään on ollut jo RollerCoaster Tycoon Worldeineen sekä Astreroids Outposteineen vähintään huolestuttuva, ja nyt meidän pitäisi sitten uskoa, että yhtiö olisi saanut kaiken sisällään järjestykseen satojen dollarien pelilaitetta myydäkseen. Varsinkin kun joukkorahoitus on vieläpä mukana kuvioissa.

Mielenkiinnolla kelpaa sentään ainakin nähdä, mitä tulossa lopulta oikeasti onkaan.

Uutiskuvan alla olevasta kuvagalleriasta voi silmäillä otoksia Atariboxin eri versioiden prototyypeistä. 

Lähde: Atari

Lisää luettavaa