Atarin uusi Ataribox-konsoli kustantamassa parhaimmillaan 300 dollaria – joukkorahoitus alkaa syksyllä / Uutiset / pelaaja.fi

Atarin uusi Ataribox-konsoli kustantamassa parhaimmillaan 300 dollaria – joukkorahoitus alkaa syksyllä

26.09.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
12

Atari on vahvistanut uusia tietoja koskien sen hämmentävää Ataribox-konsolihanketta.

Tuoreella uutiskirjellään yhtiö on vahvistanut kaavailevansa laitteelle hinnaksi 249-299 dollaria, kun se julkaistaan keväällä 2018. Sitä ennen laitteelle järjestetään kuitenkin vielä Indiegogo-joukkorahoituskampanja, jonka on määrä käynnistyä nyt vielä syksyn aikana.

Joukkorahoituskampanjaa Atari on perustellut sillä, että se haluaa Atari-yhteisön – mikä ikinä se sitten tänä päivänä onkaan – olevan osa julkaisua. Tällä se tarkoittaa ennakkopääsyä laitteen käyttöön sekä mahdollisuutta olla "aktiivinen kumppani" Atariboxin saapumisen aikoihin.

Atarin mukaan Ataribox saa voimansa kustomoidusta AMD-prosessorista, joka käyttää hyödyksi Radeon Graphics -teknologiaa. Laite pyörittää Linuxia, joka on varustettu helppokäyttöiseksi luvatulla käyttöliittymällä. Konsoliin luvataan niin esiladattuja retropelejä kuin jonkinlaisia "nykyisiä nimikkeitä", minkä lisäksi sen on määrä tarjota mahdollisuuksia myös striimausviihtelle, sovelluksille, musiikin kuuntelemiselle ja vastaaville. Järjestelmän luvataan olevan lisäksi sen verran avoin, että esimerkiksi sen käyttöjärjestelmää pääsee muokkaamaan omine nokkinensa ja että sillä voi pelata muilla alustoilla ostamiaan pelejä. 

Atari lupaa paljastaa piakkoin, minkäläisiä pelistudioita se on saanut puolelleen tukemaan Atariboxia.

Koska kyse on edelleenkin tämän päivän Atarista, kannattanee varsinkin Atariboxin joukkorahoituksen tuloon valmistautua äärimmäisellä varauksella. Yhtiön pelijulkaisujen historia yksinään on ollut jo RollerCoaster Tycoon Worldeineen sekä Astreroids Outposteineen vähintään huolestuttuva, ja nyt meidän pitäisi sitten uskoa, että yhtiö olisi saanut kaiken sisällään järjestykseen satojen dollarien pelilaitetta myydäkseen. Varsinkin kun joukkorahoitus on vieläpä mukana kuvioissa.

Mielenkiinnolla kelpaa sentään ainakin nähdä, mitä tulossa lopulta oikeasti onkaan.

Uutiskuvan alla olevasta kuvagalleriasta voi silmäillä otoksia Atariboxin eri versioiden prototyypeistä. 

Lähde: Atari

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jos ei muuta hyvää niin ainakin kuvien perusteella ihan tyylikkään näköinen. Tuo lienee nyt sitten jotain multimediaa ja pelien streamausta varten lähinnä. Ainakin kuvittelisi hinnan ja koon perusteella ettei mihinkään ihmeisiin pysty omilla tehoillaan. Itsellä ei tarvetta, chromecast on riittänyt multimedialle ja pelaamiseen sitten löytyy konsolit.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Tässä haisee kyllä pökäle...ja pahasti, itse en kyllä rahaa enkä aikaa tähän käytä, kolmella huntilla voi saada piakkoin PS4 Pro:n, normin jo nyt tuon hinnan ali.

Käyttäjän MacGyver69 kuva
MacGyver69

Melkein kuin Steam Machine, mutta vakioraudalla. Jos Linux pysyy avoimena ja sallii omien ohjelmien asennuksen, niin tästä saisi helposti esim. emulaattorikoneen. Mielenkiinto kyllä heräsi, mutta saa nähdä kuinka hyvää rautaa tuolla hinnalla loppujen lopuksi saadaan.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tulee oleen niin epic fail, että ei mitään rajaa!

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Kiinnostaa ehdottomasti. Avoin pelialusta on nykymaailmassa sen verran harvinaisia herkkua, että sellaiset nostattaa innostusta heti. Hyvä nähdä, että löytyy edelleen yrityksiä jotka haluavat antaa käyttäjille hallinnan omiin laitteisiinsa.

AMD on tehnyt hyvää työtä viime vuosina avointen ajuriensa kanssa, joten luottamus on niiden suhteen vakaalla pohjalla. Pelejäkin on ilmestynyt ihan mukavasti viime aikoina kiitos monien middleware-ohjelmistojen (no okei, kehittäjien myös).

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Pitääpi tarkastaa lähempänä julkaisua, jos tuolla nyt Hollow Knightit, yms. pyörisi niin voisi jopa ostoon mennä.

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Tyylikäs on tuo design vieläki mutta haiskahtaa kyllä Ouyalle sekä myös hitusen lehmän kakalle, särkyneille unelmille ja optimismille. Ja optimismia ei saakeli vieköön täällä katota.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ihan fiksusti Atari kuitenkin ulkoistaa rahoitusvastuun yleisölle järjestämällä sille keräyskampanjan. Kuulostaa vähän siltä, etteivät he oikein itsekään jaksa uskoa boxiinsa.

En kyllä itsekään tajua mikä virka tällä laitteella on. Olen enemmän kuin ihmeissäni jos tämä oikeasti ottaa tuulta alleen.

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Vaikuttaa enemmänkin olevan PC, kuin konsoli. Jos tuossa olisi zen ja vega, vieläpä passiivijäähdytettynä, niin voisin ostaa tuohon hintaan. Ylipäätään rauta vaikuttaa tämän tapauksessa, että osallistunko tähän rahoitukseen.

Käyttäjän edqe kuva
edqe
Lainaus käyttäjältä Boblick

En kyllä itsekään tajua mikä virka tällä laitteella on. Olen enemmän kuin ihmeissäni jos tämä oikeasti ottaa tuulta alleen.

Tähän olisi mukava pystyä toteamaan, että pelaajat haluavat avoimen pelilaitteen jota he pystyvät itse hallitsemaan. Valitettavasti on kuitenkin todettava, että pelaajat tuntuvat olevan täysin tyytyväisiä tilanteeseen, että pelilaitteet ovat suljettuja, joten "avoimuus" tulee tuskin olemaan tämänkään laitteen kanssa minkäänlainen myyntivaltti.
Itse olen sinänsä yllättynyt, että suurin osa PC:llä pelaavista tuntuu olevan tilanteeseen myös tyytyväisiä, vaikka välillä jotkut narisevatkin Windowssin privacy-asetuksista ja epätietoisuudesta että mitä käyttöjärjestelmä taustalla oikein puuhastelee.

En usko itsekään, että tulee olemaan kovin suosittu yhteisörahoitushanke. Niin paljon kuin itse toivoisinkin laitteen toteutuvan, niin en usko että kovinkaan suurta määrää pelaajia tällainen laite kiinnostavan.

Lainaus käyttäjältä edqe

AMD on tehnyt hyvää työtä viime vuosina avointen ajuriensa kanssa, joten luottamus on niiden suhteen vakaalla pohjalla.

https://lists.freedesktop.org/archives/dri-devel/2017-September/153449.html
https://cgit.freedesktop.org/~agd5f/linux/log/?h=drm-next-4.15-dc

Nostoja