FromSoftwaren Dark Souls 3 on viimeisin peli, joka sai ruudunpäivitysnopeutta tehostavan käsittelyn Xbox Series X- ja S -konsoleille.

Xbox vahvisti FPS Boost -päivityksen olevan nyt saatavilla vuoden 2016 toimintaroolipelille. Dark Souls -trilogian viimeinen osa pyörii täten 60 FPS -nopeudella.

Dark Souls 3:n Xbox One -versiossa katto oli asetettu 30 FPS:n kohdalle, mutta käytännössä peli ei koskaan rullannut tavoitellulla ruudunpäivitysnopeudella. Tästä seurasi kaikenlaista nykimistä ja pelikokemuksen epätasaisuutta. Digital Foundry testasi uutta FPS Boost -päivitystä ja kertoi parannusta tapahtuneen huomattavasti. Thomas Morgan totesi lisäksi esimerkiksi pikamatkustamisen Firelink-pyhäköstä Lothricin korkealle muurille taittuvan lähes puolta nopeammin Xbox Seriesillä pelattaessa.

– FPS Boost ei riitä korjaamaan kaikkia Dark Souls 3:n ongelmia Xboxilla, mutta se on silti valtava parannus peliin, koska 60 FPS:n päivitys toimii komeasti. Lisäksi Series X:llä ja S:llä pelaamisesta on konkreettista hyötyä, koska nopeampi SSD tarjoaa nopeammat latausajat, Morgan summasi kokemustaan.

Xbox muistutti myös pelaajia käynnistelemään konsolinsa uudelleen, jotta asennettu päivitys varmasti toimisi tarkoituksenmukaisesti.

Lähde: Eurogamer, Xbox (Twitter)

Lisää luettavaa