Australian tulipalot jättävät jälkensä myös videopeleihin – [soon, only the ocean] on peli ilmastonmuutoksesta

[soon, only the ocean] laittaa pelaajat kasvotusten ilmastonmuutoksen kanssa.

5.1.2020 13:01

Australian mittavat tulipalot ja ilmastonmuutos ovat jättämässä jälkensä myös videopelien maailmaan. [soon, only the ocean] on tuloillaan oleva indiepeli, jossa pelaajat hoivaavat tuhoon tuomittua saarta ennen sen väistämätöntä uppoamista.

Melbournelaisen Max Myersin kehittämässä pelissä saarta uhkaavat erilaiset ilmastokatastrofit, kuten nyt Australiaa parhaillaan runtelevat tulipalot. Myers kertoi PC Gamer-sivustolle kehittäneensä peliä viime vuoden lopusta lähtien vastauksena Australian hallituksen toimettomuudelle taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Erilaisten olosuhteiden kolhiessa saarta se samalla myös uppoaa koko ajan pikkuhiljaa veteen. Peliä pelataan reaaliajassa, eikä pelaaja voi mitenkään estää lopullista tuhoa, jonka päivämäärää Myers ei vielä pelin sivulla ole kertonut. Sen jälkeen pelaajille jää vain pelistä otetut kuvat ja videot.

Varmasta epäonnisesta lopusta huolimatta Myers ei halua pelin olevan lannistava. Sen tarkoitus on näyttää, että ilmastonmuutosta vastaan ei kukaan voi taistella yksin ja että se on väistämätön.

– Se tulee tapahtumaan ja tapahtuu parhaillaan. Nyt väliä on sillä, miten siivoamme tämän sotkun, Myers sanoi.

Myers toivoo pelin myös muistuttavan tilanteen vakavuudesta ja tuovan lisähuomiota Australian tilanteelle. Kaikki tuotot hän lahjoittaa ilmastonmuutoksen vastaista työtä tekeville hyväntekeväisyysjärjestöille.

Lähteet: PC Gamer, [soon, only the ocean]

Lisää luettavaa