Autopelilegenda Evolution Studios laittoi yllättäen lapun luukulle

Driveclubista, MotorStormista ja WRC-sarjasta tunnettu Evolution Studios on suljettu seitsemäntoista vuoden palveluksen jälkeen.

23.3.2016 08:45

Autointoilijoita seitsemäntoista vuoden ajan ilahduttanut brittistudio Evolution Studios on suljettu.

WRC-rallipeleistä, MotorStorm-sarjasta ja suhteellisen tuoreesta Driveclubista tuttu nimi sai kuolemantuomionsa suoraan Sonylta, joka on kertonut uudelleenjärjestelevänsä studioitaan Euroopassa. Merkkejä Evolution Studiosin rapistumisesta on ollut ilmassa jo aiemmin: Driveclubin toissavuotinen julkaisu ei ollut helpoimmasta mahdollisesta päästä, ja viime vuonna Sony antoi kenkää 55 studion työntekijälle.

– Kykenemme tarjoamaan parasta mahdollista laatusisältöä kuluttajille keskittymällä muihin studioihin, joilla on työn alla jo jännittäviä uusia projekteja, Sony selittelee päätöstään tiedotteessaan.

Lausunnossaan Sony lupaa vauhdittaa Evolution-konkareiden matkaa muiden projektien pariin parhaansa mukaan, eivätkä studiolaiset itse vaikuta olevan turhan huolissaan tulevaisuudestaan.

– Kommenttinne ja tukenne ovat olleet häkellyttäviä ja äärimmäisen tärkeitä minulle ja tiimille. Älkääkä huoliko, tulevaisuus näyttää kirkkaalta, Evolutionin leivissä 12 vuotta viihtynyt ohjaaja Paul Rustchynsky rauhoitteli faneja Twitterissä viime yönä.

Evolution Studiosin mukaan Driveclub jatkaa eloaan Sonyn huomassa studion sulkemisesta huolimatta. 

Lähde: GamesIndustry.biz, DualShockers (1, 2)

Lisää luettavaa