Autovalmistaja Tesla estää videopelien pelaamisen ajettaessa / Uutiset / pelaaja.fi

Autovalmistaja Tesla estää videopelien pelaamisen ajettaessa

28.12.2021 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

Autovalmistaja Tesla on ilmoittanut estävänsä videopelien pelaamisen autojensa näytöillä ajon aikana.

Teslan päätös on seurausta yhdysvaltalaisen tieliikenneturvallisuusvirasto NHTSA:n aloittamasta tutkinnasta. NHTSA:n mukaan ajoneuvoissa oleva matkustajille tarkoitettu pelitila on häiriöksi kuljettajalle ja kasvattaa näin ollen onnettomuusriskiä. Pian tutkinnan alkamisen jälkeen Tesla ilmoitti NHTSA:lle kytkevänsä niin kutsutun Passenger Play -toiminnon pois päältä ajoneuvoihin julkaistavalla ohjelmistopäivityksellä, estäen pelaamisen ajon aikana myös matkustajilta.

Tesla toi videopelejä automalleihinsa jo pari vuotta sitten, jolloin esimerkiksi Fallout Shelter ja Cuphead tuotiin pelattavaksi autojen näyttöruuduilla. Pelit oli alun perin tarkoitettu pelattavaksi vain auton ollessa paikallaan, mutta sittemmin pelien pelaaminen myös ajon aikana mahdollistettiin, kunhan käyttäjä vain vahvisti olevansa ajoneuvon matkustaja.

Lähde: BBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Hieman kummallinen kuvavalinta uutiselle omasta mielestä, luulin aluksi että oli jotain Cupheadin tulevaan DLC:hen liittyvää.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Eli vanhemmat eivät ainakaan osta autoa kun ei Pirjo-Petteri ja Unelma Sirpa-Leena voi olla hiljaa takapenkillä pelaamassa videopelejä. Kuka haluaa pelata pelejä autossa kun se on paikallaan? Osta Steam Deck tai Nintendo Switch, sitten mikä tahansa muu auto.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Jos matkustaja pelaa Steam Deckillä tai Switchillä se ei ole vaarallista, mutta Teslan ruudulta pelaaminen on? Ymmärrän kyllä jos kuski ajaessaan pelaa Teslan ruudulta niin se saattaisi ehkä olla vaarallista, mutta matkustajan? Sekoittuuko Teslan singaalit ja matkustaja päätyykin ohjaamaan Teslaa kesken Forza session?