Lähes 20-vuotias roolipelisarja Star Ocean on saamassa kokonaan uuden kotikonsoliosan. Japanilainen pelilehti Famitsu on paljastanut, että Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness on parhaillaan työn alla PlayStation 4:lle ja 3:lle pelisarjan luoneen tri-Ace-studion toimesta.

Ensimmäisten tietojen perusteella uusin Star Ocean on sarjalle tyypilliseen tapaan reaaliaikaisiin taisteluihin luottava toimintaroolipeli, mitä nyt tällä kertaa seikkailemisen pitäisi olla nyt myös aina vain saumattomampaa. Scifi-teema on tietysti jälleen myös vahvasti läsnä Integrity and Faithlessnessissa ja tapahtumiltaan se onkin sijoittumassa nyt Star Ocean 2:n ja 3:n välimaastoon.

Star Ocean 5:tä on ensisijaisesti kehitetty PlayStation 3:a varten, eli sen PlayStation 4 -versio tulee olemaan lähinnä nätimpi käännös PS3-tuotoksesta. Kirjoitushetkellä peli on noin ”30-prosenttisesti valmis”.

Vielä varmuutta ei ole siitä saadaanko Star Ocean 5:tä länteen asti. Lisätietoja pelistä voitanneen saada kuitenkin paljon jo lähiaikoina, sillä sen japanilaisen teaser-sivuston mukaan Square Enixin on määrä paljastaa Star Ocean 5 virallisesti vasta nyt keskiviikkona.

Viimeksi täysin uusi Star Ocean -peli saatiin kauppoihin vuonna 2009, jolloin Star Ocean: The Last Hope julkaistiin Xbox 360:lle. Noin vuotta myöhemmin peli saatiin myös PlayStation 3:lle. Kyseessä oli neljäs Star Ocean -pääsarjan osa.

Lähde: Siliconera, Kotaku, Gematsu

Lisää luettavaa