Kaikkien joukkorahoituspelien äiti Star Citizen on törmännyt kehitysprosessissaan tiiliseinään.

Star Citizeniä kehittävän Cloud Imperium Gamesin perustanut Chris Roberts on ilmoittanut tuoreessa blogimerkinnässä pelin räiskintämoduulin myöhästyvän. Alun perin jo huhtikuulle kaavailtu ensimmäisen persoonan Star Marine -pelitila ei miehen mukaan täytä Star Citizenin laatuvaatimuksia, ja on nyt tyystin vailla julkaisupäivää.

– Star Marine kärsii vielä monista ongelmista, joiden korjaamiseen tarvitsemme aikaa voidaksemme tarjota teille haluamamme pelikokemuksen, Roberts kertoo.

Blogimerkinnässään mies valottaa moduulikehityksen haasteita myös yksityiskohtaisemmin. Erityisesti pelin verkko-ominaisuudet palvelinten hallinnasta matsien kasaamiseen ovat osoittautuneet varsinaiseksi murheenkryyniksi: Cloud Imperiumin on täytynyt suunnitella jo olemassa olleet järjestelmänsä täysin uudelleen Star Marinea varten. Vastaavat ongelmat ovat kasautuneet studion niskaan siihen pisteeseen, että aikalisä on lähes väistämätön paha.

– Star Marinen täytyy ilmestyä muodossa, joka antaa pelaajille jonkinlaisen käsityksen suunnasta, johon olemme menossa – ei vain siitä, minne ehdimme aikataulujen puitteissa, Roberts painottaa.

Robertsin mukaan Star Marinen myöhästyminen tulee vaikuttamaan Star Citizenin kehitysaikatauluun yleisellä tasolla sen pelimekaniikkojen keskeisen roolin takia. Kovin monumentaalista vitkastelua luvassa ei ilmeisesti ole, sillä vain noin kuudesosa studion työvoimasta raataa moduulin parissa. 

Tällä hetkellä Cloud Imperium Games etsii ratkaisua, joka mahdollistaisi Star Marine -moduulin julkaisemisen jonkinlaisena rajoitettuna maistiaisversiona. Roberts ei kuitenkaan lupaa projektin onnistuvan yhdessä yössä.

– En voi luvata, että pitäydymme jokaisessa deadlinessa, tai että tekisimme aina päätöksiä, joihin te olette tyytyväisiä. Matkan varrella on vaikeasti ylitettäviä esteitä, emmekä voi aina ennustaa niitä. Pidämme teidät kuitenkin ajan tasalla, emmekä lopeta työskentelemistä, ennen kuin peli on oikeasti valmis, Roberts lopettaa blogimerkintänsä tunteikkaasti. 

Star Citizenin täysversion on viime kuulemalta määrä ilmestyä vuoden 2016 lopulla. Pelin joukkorahoituskampanja on kirjoitushetkeen mennessä kerännyt lähes 85 miljoonaa dollaria.

Lähde: Roberts Space Industries, Kotaku, Rock Paper Shotgun 

Lisää luettavaa