Avaruuspelijätti Star Citizen vaihdatutti pelimoottoriteknologiansa

Amazonin tuoretta Lumberyard-pelimoottoria käytetään nyykisin osana Star Citizenia.

27.12.2016 23:06

Verkkokauppajätti Amazonin alkuvuodesta lanseeraama uusi Lumberyard-pelimoottori on saanut uuden nimekkään käyttäjän. Jatkossa Amazonin vielä beta-vaiheessa elävää tekniikkaa hyödyntää avaruuspelijätti Star Citizen, jota kehitettiin alunperin Crytekin luomaa CryEnginea käyttäen.

– Olemme työskennelleet Amazonin kanssa reilun vuoden ajan etsiessämme kumppaniksemme teknologiajohtajaa Star Citizenin ja Squadron 42:n pitkäaikaista tulevaisuutta varten, pelin luova vetäjä Chris Roberts kuvailee.

Lumberyardin suhteen Roberts hehkuttaa erityisesti pelimoottorin suoria kytköksiä Twitchiin ja suosittuihin AWS-verkkopalveluihin, jotka molemmat ovat myös Amazonin hallinnassa. Uuteen moottoriin tehdyn hyppäyksen kerrotaan olleen lisäksi sujuva, sillä sekä Amazon että pelin kehittäjä Cloud Imperium Gamesin ”jakavat yhteisen teknisen vision”. Asiaa on toki voinut avittaa myös se, että Lumberyard pohjautuu CryEngineen.

Osaksi Star Citizenia Lumberyard on puskettu jo osana peliin joulun alla julkaistua 2.6 Alpha -päivitystä. Päivityksen sisällöstä voi lueskella tarkemmin pelin foorumeilla.

Lähde: Cloud Imperium Games

Lisää luettavaa