Avaruusseikkailu Outer Wilds saapuu ensi viikolla / Uutiset / pelaaja.fi

Avaruusseikkailu Outer Wilds saapuu ensi viikolla

21.05.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
4
Outer Wilds

Kehittäjä Mobius Digital on paljastanut julkaisupäivän Outer Wilds -pelilleen.

Fig-joukkorahoitusalustalla jo vuonna 2015 rahoitettu Outer Wilds sijoittuu aikasilmukkaan päätyneeseen aurinkokuntaan, jossa pelaajat pääsevät selvittelemään mysteerin tapahtumia usealla planeetalla. Peli herätti huomiota jo hyvän aikaa ennen julkaisuaan, sillä Outer Wildsin alpha-versio palkittiin vuonna 2015 kahdellakin palkinnolla Independent Games Festivalissa.

Outer Wilds julkaistaan 30. toukokuuta Xbox Onelle ja pc:lle. Outer Wildsin pc-versio on saatavilla rajoitetun ajan yksinoikeudella Epic Games Storesta.

Lähde: Mobius Digital

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eikös tämä pitänyt olla ladattavissa myös Microsoft Storesta PC:lle vai onko tilanne muuttunut?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard
Lainaus Angel of Death

Eikös tämä pitänyt olla ladattavissa myös Microsoft Storesta PC:lle vai onko tilanne muuttunut?

Sekoitat tämän nyt The Outer Worldsiin joka siis on myös Windows Storeen tulossa...

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death
Lainaus Balnazzard

[quote="Angel of Death"]Eikös tämä pitänyt olla ladattavissa myös Microsoft Storesta PC:lle vai onko tilanne muuttunut?[/quote]

Sekoitat tämän nyt The Outer Worldsiin joka siis on myös Windows Storeen tulossa...

Ai niinpäs onkin, luin huolimattomasti kun vielä molemmat pelit ovat avaruusseikkailuja, ihmettelinkin että miksi en muista mistään aikasilmukasta Outer Worldsissa ja miten ihmeessä peli tulee jo näin pian.

Vaikuttaa mielenkiintoisammalta mitä oletin, ehkä voisi joskus hankkia. Ilman Epic-kohua tuskin tietäisin koko pelin olemassolosta.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Juu, tämähän on yksi niistä peleistä joka rahoitettiin joukkorahoituksella ja luvattiin sen tulevan mm. Steamiin ja GoG.com:n. Epic sitten tarjosi sopivan pinkan tuohta ja lupaukset muuttuivat nopeasti. Myös Linux-tuki tiputettiin pois samalla. Toisaalta, aika pienellä budjetillahan peliä kehitettiin, joten sinänsä Epicin tarjoama lisärahoitus ei varmaan ole haitaksi. Kuinka paljon Epicin rahoista enää tässä vaiheessa menee pelin kehitykseen, onkin sitten ihan toinen juttu.

https://www.fig.co/campaigns/outer-wilds/updates/912

Kyllähän peli tulee myöhemmin Steamiin (ja ilmeisesti myös GoG.com:n), kun Epic ei sentään yksinoikeuksia näistä pysty tekemään, mutta onhan se aika mielenkiintoinen temppu kerätä ensin rahat pelaajilta, ja sitten vielä hypätä Epicin kelkkaan ja näyttää keskisormea niille, jotka pelin rahoittivat. Ei muuta kuin onnea vain seuraavaan projektiin näille hepuille.