Avaruussimulaatiosarja X palaa X4: Foundationsin myötä / Uutiset / pelaaja.fi

Avaruussimulaatiosarja X palaa X4: Foundationsin myötä

29.08.2017 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
2

Egosoft on julkistanut virallisesti X4: Foundationsin viikonlopun aikana.

X-avaruussimulaatiosarjan tuorein julkistus on edellisten osien tapaan ulkoavaruuteen sijoittuva hiekkalaatikkopeli. X4: Foundationsissa pelaajat pääsevät lentämään niin hävittäjiä kuin massiivisia rahtialuksiakin, käymään kauppaa, rakentelemaan tehtaita ja avaruusasemia sekä tietysti sotimaan. Kehittäjien mukaan X4 tarjoaa aiempia pelejä dynaamisemman universumin, jossa tekoäly osaa hallinnoida laivastojaan ja alueitaan entistä tehokkaammin.

X4: Foundationsin julkaisuaikataulua ei toistaiseksi ole paljastettu. Peli on työn alla pc:lle.

Lähde: Egosoft

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Nyt taitaa tulla ns. oikeaa jatkoa X-sarjalle. X-Rebirth kun oli aikamoinen katastrofi. Ainoa asia mikä X-sarjassa on aina ärsyttänyt on ne pienet sektorit joiden reunoilla on hyppyportteja joiden avulla matkataan sektorista toiseen. X-rebirth yritti tuoda tähän vaihtelua onnistumatta siinä kuitenkaan. Näyttää siltä, että nyt palataan takaisin tuttuun ja turvalliseen, mutta kaikki tehdään paremmin ja hienommin. Eipä siinä, kyllä tänne kelpaa.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Hienoa, että tästäkin saatiin uutinen. Vaikka pelisarjalla on pitkä historia, niin usein se jää kuitenkin avaruuspeleistä keskustellessa kokonaan huomioimatta. Hyvä että pelisarja saa hieman näkyvyyttä.

X4 sai odotetusti ristiriitaisen vastaanoton. Omasta mielestäni nähdyn perusteella se vaikuttaa erittäin lupaavalta. Toki lentomalli on edelleen mitä on, mutta pelin suola itselle löytyykin imperiumin rakentamisesta, eikä avaruusaluksilla lentämisestä. Omissa kirjoissani ehdottomasti erittäin odotettu peli.

Pelin kotisivu: https://www.egosoft.com/games/x4/info_en.php
X-Con on katsottavissa Twitchissä: https://www.twitch.tv/egosoftofficial

Nostoja