Avaruusverkkopeli Dead Star kuolla kupsahtaa vajaan vuoden ikäisenä / Uutiset / pelaaja.fi

Avaruusverkkopeli Dead Star kuolla kupsahtaa vajaan vuoden ikäisenä

20.10.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

Huhtikuussa julkaisunsa saanut avaruusaluskeskeinen verkkoareenapeli Dead Star on tulossa tiensä päähän. Pelin kehittänyt Armature Studio on vetämässä sen verkkopalvelimien johdon pois seinästä marraskuun 1. päivä, minkä jälkeen tuotoksesta jää pelattavaksi enää vain lähinnä sen tutoriaaliosuus.

Palvelimien sulkemisilmoituksen yhteydessä Armature onkin vetänyt Dead Starin jo pois myynnistä niin Steamista kuin PlayStation Storestakin. Peliä vielä pelaavat pystyvät vastaavasti ansaitsemaan siinä Fame-pisteitä tavanomaista tehokkaampaan tahtiin vielä ennen sulkeutumisen tapahtumista.

Peliblogi Kotakulle antamassaan lausunnossa Armature on kertonut, että sulkemispäätös tehtiin yksinkertaiseksi siksi, että pelin ylläpitokustannukset ovat nyt suuremmat kuin pelistä saadut tulot. Kehittäjien mukaan he pyrkivät pitämään luomuksensa elossa niin pitkään kuin vain suinkin pystyivät.

Dead Starin ohella Armature Studio on saanut tänä vuonna ulos kolmannen persoonan toimintaseikkailupeli ReCoren. Entisistä Metroid Prime -kehittäjistä muun muassa koostuva studio on aiemmin työstänyt myös esimerkiksi Metal Gear Solid -sarjan teräväpiirtokäännöksiä sekä Batman: Arkham Origins Blackgaten.

Lähde: Dead Star (kotisivu), Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eikö tämä tullut PS+:sta joku aika sitten? Olen ainakin muistaakseni tämän konsolille ladannut vaikka en ole edes sitä käynnistänyt kertaakaan. En varmaan käynnistäkään vaan lähtee suoraan poistoon kun tällainen hienous tapahtui.

Tämä ei nyt varsinaisesti kerro digijakelun perseydestä mutta kyllä tässä menee pelikelvottomaksi tuote, josta on joku voinut rahaakin maksaa. Näissä verkkopeleissä on se hienous, että jos ei menesty niin piuhat irti ja siinäpä sitten istut tutoriaalissa tai valikoissa ja pahimmassa tapauksessa on mennyt reilusti massia peliin, jota ei voi enää pelata.

Nostoja