Avoimen maailman Pokémon-seikkailu Pokémon Legends: Arceus paljastui – Diamond- ja Pearl-uusioversiot myös tulossa / Uutiset / pelaaja.fi

Avoimen maailman Pokémon-seikkailu Pokémon Legends: Arceus paljastui – Diamond- ja Pearl-uusioversiot myös tulossa

26.02.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
21

Pokémon Company on julkistanut kaksin kappalein tuoreita taskuhirviöseikkailuja Switch-yleisön iloksi.

Projekteista huomattavin on Pokémon-pääsarjaan tehneen Game Freakin uusi peli Pokémon Legends: Arceus, joka on pelisarjaa aina vain enemmän avoimempaan maailmaan vievä seikkailu. Peli sijoittuu Nintendo DS:n Diamond- ja Pearl-peleistä tutulle Sinnoh-alueelle, mutta päästää tämän päivän sijaan historiallisempaan aikaan taskuhirviöiden maailmassa. Tarjolla on yhä vuoropohjaisia taisteluja, mutta ensimmäisen pelikuvan perusteella pelimaailmassa remuaminen on saamassa myös aina vain enemmän huomiota. Maailma ylipäätänsä näyttää saumattomammalta ja dynaamisemmalta kuin koskaan aiemmin sarjassa.

Pokémon Legends: Arceus on kehitetty halusta tarjota uusilla toiminta- ja roolipelielemeteillä valettu kokemus, joka kulkee tuttuja puitteita pidemmällä kunnioittaen silti samalla vanhojen Pokémon-nimikkeiden ydinpelattavuutta, Pokémon Companyn lehdistötiedotteessa kuvaillaan.

Pokémon Legends: Arceus on määrä julkaista Switchille alkuvuodesta 2022.

Myöhemmin tänä vuonna odottaa sopii vuorostaan uusioversioita pian 15 vuotta vanhoista Diamond- ja Pearl-seikkailuista. Pelit palaavat teoksilla  Brilliant Diamond ja Shining Pearl, joista luvataan tuoreemman teknologian ja ominaisuuksien varassa tehtyjä uskollisia uudelleensovituksia vanhoista peleistä. Uusioversiot on luonut Pokémon Homen tehnyt yhtiö Ilca, joskin alkuperäisten teosten ohjaaja Junichi Masuda on mukana hankkeessa toisena ohjaajana.

Pokémon Brilliant Diamond ja Shining Pearl on määrä julkaista loppuvuodesta. Pelit esiteltiin osana tuoretta Pokémon Present -lähetystä, joka toi mukanaan myös tuoretta pelikuvaa huhtikuisesta New Pokémon Snapista.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

jaahas aletaanpas sitten vaan laittamaan rahaa säästöpossuun, jotta varmasti riittää LE bokseihin kaikista.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Diamond ja Pearl näyttä kirjaimellisesti perseeltä. DS spritejen suoran käännös kököiksi 3D-malleiksi on ehkä huonoin mahdollinen artstyle jonka ne olis voinu valita. Olisivat tehneet edes Let's Gon: tyylisen.

Legends on konseptina loistava, mutta en usko että Game Freak onnistuu vuodessa saamaan pelin grafiikan näyttämään hyvältä ja ruudunpäivityksen edes siedettävälle tasolle.

Käyttäjän Kalastajamies kuva
Kalastajamies

Olen niin tyytyväinen, kun sinnoh remake ovat todella uskollisia alkuperäiselle.
Maisemista hahmoihin, jep alkuperäisessäkin oli chibi hahmoja.

No katsotaan legends kanssa myöhemmin. Toivovasti grafikka parannetaan pikku hiljaa

Käyttäjän N0b0 kuva
N0b0

Itseä ei kanssa diamondin ja pearlin remaken arttityyli ei oikein iske, mutta ihan puhdas mielipide kysymys. Hahmot ottelussa näyttävät hyvältä kylläkin.

Legendi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja animaatiot näytti jo paremmalta mitä swordissa ja shieldissä. En tiedä miten vanhaa versiota tuossa esittelivät, mutta uskon että saavat sen vuodessa hyvälle mallille.

Käyttäjän Stan kuva
Stan

Molemmat menevät ostoon. Itseäni kiinnostaisi että tekeekö sword and shield tyylinen trading paluu vai palattaisiinko takaisin siihen vanhaan parampaa kun ei tarvinnut yrittää saada vasta puolta arvaamaan minkä pokemonin haluaa toisesta versiosta.

Käyttäjän Retro22 kuva
Retro22

art tyyli näyttää ihan paskasta muten toi vois olla hyvä

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Lähetys oli napakymppi. DaiPan lisäksi feodaaliajan Japaniin sijoittuva Pokémon-peli?! Molemmat ostoon julkaisupäivänä, sehän on itsestäänselvyys!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Pokemon Legends: Arceus näyttää vähän kuin Breath of the Wildiltä, juuri sellaiselta unelmien Pokemonilta, mitä Swordista ja Shieldistä odotettiin. Oikeasti hyvältä, vaikka ihmetyttää voiko nyt ruudunpäivitystä oikeasti noin vaikea saada pyörimään? Kyseessä on maailman arvokkaimman brändin omaavan yhtiö, jolla varmasti on liksaa panostaa pelimoottoriin.

Mutta olin yllättynyt. Pearlin ja Diamondin uusioversiot ovat juuri niin tylsät kuin osasin odottaakin ja näyttävät kyllä tosiaan persiistä. Mukavaa että Gamefreak tekee myös ihan kunnon Pokemonia ja haluaa vastata fanien toiveisiin.

EDIT. Tykkäsin tuossa Arceuksen trailerissa sellomusiikista, joka loi hyvän haikean tunnelman. Olisipa pelissä panostettu maailman tunnelmaan, ei vain ole tehty kulissia, jossa poksut pyörivät vapaina ja maailma on tyhjä.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Ainahan näitä "persiistä, persiistä" -nyrpistelijöitä riittää, etenkin kun on Pokémon-"faneista" kyse. Samanlainen reaktio oli Switchin uusio-Zeldan tyyliin, ja jälkeenpäin juuri kukaan ei pidä sitä enää huonona. Pokémon tavoitteleekin peleillä nostalgiaa, ja tyyli sopii siihen mielestäni mainiosti.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne
Lainaus Hayarigami

Ainahan näitä "persiistä, persiistä" -nyrpistelijöitä riittää, etenkin kun on Pokémon-"faneista" kyse. Samanlainen reaktio oli Switchin uusio-Zeldan tyyliin, ja jälkeenpäin juuri kukaan ei pidä sitä enää huonona. Pokémon [i]tavoitteleekin[/i] peleillä nostalgiaa, ja tyyli sopii siihen mielestäni mainiosti.

Ja sinulla on mangajapskilasit porautuneet niin syvälle kalloon, että et osaa sanoa muuta kuin ylistyssanoja nipan tuotoksista.

Nostoja