Baldur’s Gate -pääsuunnittelija jätti BioWaren 22 vuoden jälkeen

BioWare-veteraani James Ohlen on päättänyt siirtyä uudenlaisten haasteiden pariin.

13.7.2018 15:09

BioWare-veteraani James Ohlen on siirtymässä uusien haasteiden pariin 22 vuoden uran jälkeen. Mies ilmoitti Twitterissä jättävänsä videopelialan ainakin toistaiseksi ja suuntaavansa seuraavaksi pienempien ja henkilökohtaisempien projektien pariin.

Ensimmäiseksi projektikseen Ohlen on paljastanut Dungeons and Dragonsin viidenteen versioon perustuvan lähdekirjan Odyssey of the Dragonlords, jota hän tekee toisen BioWare-veteraanin Jesse Skyn kanssa. Ohlen kertoo olleensa Dungeons and Dragons -fani kymmenvuotiaasta asti ja että nimenomaan siihen pohjautuvien pelien suunnittelu oli aikoinaan BioWarellakin hänelle hauskin tehtävä,

BioWarella ollessaan Ohlen toimi esimerkiksi Baldur’s Gaten ja Star Wars: Knights of the Old Republicin pääsuunnittelijana. Viimeisimpänä hen ehti työskennellä Anthemin parissa ja Star Wars: The Old Republicin ohjaajana.

Ohlenia ennen BioWarelta on viime aikoina valunut pois enemmänkin peliyhtiön veteraaneja. Dragon Age -pomo Mike Laidlaw lähti esimerkiksi viime lokakuussa 14 vuoden uran jälkeen ja käsikirjoittaja Drew Karpyshyn on jättänyt yhtiön jo pariinkin otteeseen. Pysyvämpiäkin paluumuuttajia on toki nähty esimerkiksi Casey Hudsonin muodossa, joka on nykyisin vastuussa koko pelitalon vetämisestä.

Lähde: James Ohlen (Twitter)

Lisää luettavaa