Banjo-Kazooien henkinen seuraaja Yooka-Laylee räjäytti joukkorahoituspankin / Uutiset / pelaaja.fi

Banjo-Kazooien henkinen seuraaja Yooka-Laylee räjäytti joukkorahoituspankin

2.05.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
8
Banjo-Kazooien henkinen seuraaja Yooka-Laylee räjäytti joukkorahoituspankin

Rakastetun Banjo-Kazooien henkinen seuraaja Yooka-Laylee on ylittänyt kaikki odotukset ensimmäisenä joukkorahoituspäivänään.

Pelin esikuvaa Rarella työstäneistä kehittäjäveteraaneista koostuva brittiläinen Playtonic Games polkaisi Yooka-Layleen Kickstarter-kampanjan käyntiin eilen tavoitteenaan vaatimattomat 175 000 puntaa. Pelin käsittämätöntä vauhtia keräämä potti rikkoi juuri miljoonan punnan maagisen rajan, mikä Playtonicin mukaan mahdollistaa valmiin tuotoksen samanaikaisen julkaisun Steamin ohella PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja Wii U:lla.

Yooka-Layleesta on yhdessä yössä tullut brittien seuraava joukkorahoitustoivo. Jos peli jatkaa kulkuaan myötätuulessa, se saattaa napata maan joukkorahoitetuimman pelin tittelin lähes 1,6 miljoonaa puntaa keränneeltä Elite: Dangerousilta hyvinkin pian.

Rahoittajilleen Playtonic Games tarjoaa perusoheistuotteiden kyljessä muun muassa ääninäyttelymahdollisuuksia ja VIP-lippuja Saksassa järjestettävään konserttiin, jossa tullaan kuulemaan musiikkia pelistä. Noin viidelläsadalla eurolla itselleen saa Banjo-Kazooien muistoa kunnioittavan retropaketin pahvista kuorta ja Yooka-Layleen nimeä kantavaa Nintendo 64 -pelikasettia myöten.

Yooka-Laylee ei ole vielä saanut julkaisupäivää. Tunnelmia pelistä voi tutkailla täältä.

Lähde: Kickstarter, Develop

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Olen nyt todella ilkeä: Enemmän tämä uusi tekele tuo mieleeni kyllä Crocin kuin legendaariset esikuvansa. Kiitos, Banjo-Kazooie, 1998-2008.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Elitellähän oli lopulta hiinä ja hiinä että täyttyykö vaadittu potti. Pelkäsin, että Playtonic ei ole vielä kyllin tunnettu ja että sama toistuisi heille. Silmät olikin kohtuu pyöreinä eilen, kun tsekkasi illalla projektin sivun.

This day will long be Rare-membered.

Käyttäjän Wili kuva
Wili

Näyttää mukavan iloiselta peliprojektilta. Meikäläisellä ei ole mitään kosketusta Banjo -sarjaan. Tuskinpa sillä tosin on väliä. Yooka-Laylee:n ulkoasu iskee sopivasti lapsiystävälliseen kategoriaan, johon keskityn tulevaisuudessa. Tällaista värikylläistä pelailtavaa saisi tulla markkinoille paljon useammin.

Käyttäjän kapa85 kuva
kapa85

Aika kova luotto tuntuu olevan rahoittajlla uuteen studioon. Kunhan sieltä nyt saadaan perushyvä tasohyppely niin olen varsin tyytyväinen.Tälläistä hauskaa pelattavaa todellakin mielestäni kaivattaisiin nykyään enemmän. Hitto, vieläkin muistan ensimmäisen banjon avauskentän lähes ulkoa. Mutta ompahan kyllä rahantuloa, et ainakaan onnistuminen ei tuu oleen rahasta kiinni.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Jos on puoliksikaan niin hyvä kuin Banjo-Kazooie niin peli täyttää vastaavien tasoloikkapelien aukkoa kevyesti. Onkos tässä samoja tekijöitä kuin Diddy Kong Racingissa? Voi elämä, jos siitäkin vielä saisi joskus uuden pelin. Pelasin siinä aikoinaan kaiken mahdollisen ja oli aika mukavasti haastetta. Ihan loistava.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Olisi kyllä mahtava nähdä tämän loistavan, ikävä kyllä kuolleen genren paluu. Ensimmäisen persoonan räiskinnät alkaa olla vähän kulunu.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

En näe tässä pelissä mitään tavallisuudesta poikkeavaa, mikä ei tarkoita etteikö varsinainen peli voisi olla hyvä.
Mitä tulee joukkorahoitukseen, peli varmana on saanut/saa punnan jos toisenkin lasten suista lähteneillä pyynnöillä.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Aina vähän pelottaa nämä projektit missä joukkorahoitustavoitteet ylittyvät kirkkaasti. Toivottavasti eivät lähde laajentamaan alkuperäistä suunnitelmaa vaan toteuttavat sen ja pitävät loput rahat (ja pistävät vaikka seuraavaan projektiin).