Barack Obama hehkutteli pelistudiota: "Nostatte maailman taloustilannetta" / Uutiset / pelaaja.fi

Barack Obama hehkutteli pelistudiota: "Nostatte maailman taloustilannetta"

4.06.2014 // Kirjoittanut: Jarkko Fräntilä
4

Vuonna 2011 Puolan pääministeri Donald Tusk antoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalle kopion The Witcher 2: Assassins of Kings -pelistä osana Barack Obaman valtiovierailua.

Obama ei ole unohtanut ystävällistä elettä. Obama on tällä hetkellä jälleen valtiovierailulla Puolassa, ja hän kiitteli puheessaan The Witcher -pelisarjaa tekevää CD Projekt Red -studiota siitä, että se on omalta osaltaan nostamassa Puolan ja jopa koko maailman taloustilannetta paremmaksi.

Samalla Obama myös tunnusti, ettei ole kovinkaan hyvä videopelien pelaamisessa. Pelit eivät ole hänelle kuitenkaan täysin tuntemattomia. Jouluna 2011 hän osti tyttärilleen Just Dance 3- sekä The Sims 3 -pelit.

Lähde: Gamespot.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vielä kun saisi ne muut valopäät siellä päättäjien paikalla tajuamaan, että videopelit eivät ole syyllisiä jokaiseen väkivallan tekoon nykyään, vaikka tekijä olisikin joskus sitä surullisen kuuluisaa Call of Duty tai Grand Theft Autoa pelannut.

Käyttäjän Pred kuva
Pred

Iteltä tuli just eka Witcher pelattua ekaa kertaa läpi tällä viikolla :3
Toivottavasti ei ollut Witcher 2 liian haastava Barackille.

Ja äärimmäisen hyvä pointti snaketukselta.

Käyttäjän Ellipsis kuva
Ellipsis

Siinä on kyllä hieno ryhmä polakkeja. CD Projekt Redia on melko vaikeaa vihata.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Suomessa kulttuuria ei voida näin julkisesti kunnioittaa, ellei tekijä ole jo kuollut ja kuopattu. Kalevala, Muumit, Sibelius, Alvar Aalto jne jne. niin loistavia kuin ovatkin, ovat silti kaukana nykypäivästä, eivätkä kerro nykysuomen osaamisesta yhtikäs mitään. Peliala olisi loogisesti ajateltuna tällä hetkellä se Suomen näkyvin ja kuuluvin kulttuuriala ulkomaita myöten, mutta tuntuu, että suuri osa kansasta häpeää sitä yhä edelleen tai kokee sen muuten lapselliseksi ja typeräksi. "Angry Birds kuplan puhkeamista odotellessa!" Kuinka usein tuota kommenttia kuulee vielä tänäkin päivänä?

Puolalaisista voisi ottaa vähän oppia. Siellä osataan oikeasti arvostaa yhtä tämän hetken kuumimmista vientituotteista, vaikka kyseessä onkin yhä jostain syystä kiistanalainen peliteollisuus.