Bastion oli rautaa, mutta entäs tyylikäs Transistor? Kevät sen kertoo / Uutiset / pelaaja.fi

Bastion oli rautaa, mutta entäs tyylikäs Transistor? Kevät sen kertoo

10.04.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Vuonna 2011 napakymppiin Bastion-pelillään iskenyt Supergiant Games on ampumassa seuraavan laukauksensa ensi kuussa. Toukokuun 20. päivä Steamissa ja Pohjois-Amerikan PlayStation 4 -konsoleilla julkaisunsa on saamassa Transistor maksaen noin 19 euroa.

Euroopan PlayStation Storessa julkaisu tapahtunee päivää myöhemmin.

Bastionin tapaan myös Transistor on värikkään iskevällä taiteella varustettu toimintapeli, jossa seikkaillaan Logan Cunninghamin kertojaäänen tahdittamana yläviistosta kuvatuissa kentissä. Merkittävän pelillisen eron tällä kertaa on kuitenkin tuomassa pelin päähenkilö Redin kantama Transistor-miekka, jonka monet kyvyt lisäävät pelin toimintaosuuksiin huomattavan annoksen strategiaelementtejä.

Transistorista on tarkoitus nähdä uutta materiaalia tulevana viikonloppuna PAX East -messujen startatessa Bostonissa. Sitä ennen käsityksen pelin toimivuudesta voi vielä saada YouTube-käyttäjä TotalBiscuitin kuvaamasta pelikuvapätkästä, jossa näytetään Transistorin varhaista demoa.

Pelaaja-lehden Bastion-arvion voi vuorostaan lukaista tästä.

Lähde: Supergiant Games

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän hemmoheikkinen kuva
hemmoheikkinen

Äänimaailma on kyllä todella vakuuttava. Mukava on myös huomata, että mukana oleva miekka kommentoi asioita pehmeästi. Se ei ole heti haukkumassa, jos jotain tekee väärin, ja äänikin on mielestäni sille sopiva. Tuo itse pelattavuus vaikutti myös jännältä. Ajan pysäyttäminen ja iskujen suunnittelu toi taktisen näkökulman taisteluun. Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoisen oloinen peli.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei kyllä iske tämän eikä Bastionin graafinen tyyli itseen erityisemmin. Itse asiassa Bastion on yksi niistä peleistä jotka on yhä itsellä kesken.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä zappah

Ei kyllä iske tämän eikä Bastionin graafinen tyyli itseen erityisemmin. Itse asiassa Bastion on yksi niistä peleistä jotka on yhä itsellä kesken.

Bastion oli itselläkin hieman kaksipiippuinen juttu. Itse tykkäsin paljon pelin graafisesta ilmeestä sekä kerronnasta, mutta sitten itse peli jäi jotenkin vajaaksi ettei sitä jaksanut kunnolla lopppuun vetää.

Transistor on sama että näyttää ja kuulostaa erittäin hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta nähtäväksi sitten jää onko siihen saatu myös hieman lihaa ympärille.