Batman: Arkham Knightin yllättävän korkean ikärajan perusteet paljastuivat / Uutiset / pelaaja.fi

Batman: Arkham Knightin yllättävän korkean ikärajan perusteet paljastuivat

9.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
4

Yhdysvaltain ja Kanadan ikäraja-arvioista vastaava ESBR on valottanut päätöstään antaa Batman: Arkham Knightille M for Mature -luokituksen. 

Rocksteadyn Arkham-sarjan aiemmat osat ovat kukin saaneet Yhdysvalloissa pykälää lievemmän T for Teen -leiman, mutta Arkham Knightin M-luokitus tarkoittaa sen sopivan vain yli 17-vuotiaille. Helmikuussa pelin ohjaaja Sefton Hill kertoi korkeamman ikärajan tulleen kehitystiimille yllätyksenä.

ESBR on nyt julkaissut selvennyksen ikärajaluokitukseen vaikuttaneista tekijöistä, mutta tekstinpätkä ei sovi juonipaljastuksia välttäville.

Tavanomaisen lähitaistelun ja lepakkobumerangien viskomisen ohella ESBR mainitsee selityksessään suoranaisen kidutuksen useampaan otteeseen: erästä epäonnista hahmoa piinataan muun muassa "ajoneuvon renkailla", ja toista operoidaan leikkauspöydällä täydessä valvetilassa. 

Hill itse kielsi ikärajan olevan ylimalkaisen kiroilun syytä, mutta ESBR kertoo käsikirjoituksessa esiintyvän useampia voimasanoja. Lisäksi Batman päätyy pelin aikana Gothamin punaisten lyhtyjen alueelle, jonka seksuaalisväritteinen tunnelma vaikuttaa myös tahollaan ikärajaan.

Tekstin mahdollisesti mielenkiintoisin yksityiskohta on kappale, joka kertoo pelaajan voivan ampua aseistamattomia henkilöitä ja panttivankeja. Batman itse pyrkii välttämään tuliaseiden käyttämistä ja vihollistensa tappamista, joten toiminta saattaa vihjata pelissä tapahtuvasta näkökulman vaihdoksesta.

Euroopassa Batman: Arkham Knightin M-luokitus kääntynee K-18 -ikärajaksi. Peli julkaistaan 2. kesäkuuta Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja pc:lle.

Lähde: Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Loistavaa settiä siis luvassa!

Käyttäjän PSPiraatti kuva
PSPiraatti

Great spoilers ESBR *Kappa*

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ei kai tähän tule moninpeliä, sillä tuo yksi tiedoista noista voisi viitata myös sinnepäin. En tiedä onko asiallista toivoa ettei sellaista tulisi ollenkaan, jokuhan saattoi pitää siitä, mutta itse kyllä heivaisin helvettiin sellaiset tästä pelisarjasta. Monista muistakin kyllä, kuten esim. Tomb Raider. Toisaalta taas uutta nähtäisiin ehkä harvemmin jos näitä ei puolipakollakin lyötäisi peleihin ja esim. Assassin's Creedin MP:n idea on toimiva ja The Last of Us:n MP on täyttä rautaa. Paras vaihtoehto on että ne tehtäisiin ME3-tyyliin: ei ole pakko pelata moninpeliä sekuntiakaan mutta silti saat pelistä kerättyä kaikkia achievementit/trophyt. Niin ja ME3:ssakin moninpeli oli vallan toimivaa settiä.

Tärkeintä kuitenkin on ettei se pakollinen MP vie resursseja yksinpeliltä. Siis mikäli peli on tällainen yksinpeliin painottuva, toki moninpeliin panostavat pelit sitten erikseen.

Käyttäjän Armo kuva
Armo
Lainaus

Tekstin mahdollisesti mielenkiintoisin yksityiskohta on kappale, joka kertoo pelaajan voivan ampua aseistamattomia henkilöitä ja panttivankeja. Batman itse pyrkii välttämään tuliaseiden käyttämistä ja vihollistensa tappamista, joten toiminta saattaa vihjata pelissä tapahtuvasta näkökulman vaihdoksesta.

Toivottavasti päästään pelaamaan Red Hoodilla.