Battlefield Hardlinen käyttörajoitukset koettelevat pc-pelaajien hermoja / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield Hardlinen käyttörajoitukset koettelevat pc-pelaajien hermoja

26.03.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
13
Battlefield Hardlinen käyttörajoitukset koettelevat pc-pelaajien hermoja

EA:n tuoreen Battlefield Hardlinen yhteydessä käyttämä DRM-suojaus raivostuttaa kuluttajia.

Battlefield Hardline rekisteröi Origin-palvelussa jokaisen tunnistamansa laitteistokokoonpanon uudeksi koneeksi, vaikka ero olisi kiinni vain yhdestä vaihdetusta komponentista. Käytössään kullakin ostajalla on vain reilu kourallinen aktivointeja tietyn aikavälin sisällä, jonka jälkeen peli ilmoittaa liian monen käyttäneen kopiota lähiaikoina ja lukitsee itse itsensä. 

Raporttien mukaan peli hyväksyy viidestä kahdeksaan muutosta ennen vähintään 24 tunnin jäähyä. Tiedossa ei kuitenkaan ole, kuinka pitkälle aikavälille kokoonpanon vaihdokset voi turvallisesti ripotella peliään lukitsematta. Hardlinen Origin-sivu ei mainitse DRM:ää laisinkaan.

Käytännössä EA:n DRM saattaa tuntua etäiseltä peruspelaajasta, mutta etenkin pelien suorituskykyä eri kokoonpanoilla testaavat verkkosivut ovat repineet hiuksiaan Hardlinea testatessaan. Myös rautansa päivitystä suunnittelevien pc-pelaajien lienee syytä pitää pelin suojauspolitiikka mielessä.

Lähde: Techspot, The Escapist

Mitä mieltä sinä olet Battlefield Hardlinesta? Kerro se meille täällä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Temposaur kuva
Temposaur

Eikö Originin tarkoitus juuri ole, että voit käyttää vapaasti pelikirjastoasi millä tahansa koneella? This sucks!

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Onkohan sielä EAlla joku oma ryhmä joka keksimällä keksii miten seuraavaksi saadaan pelaajien vihat taas niskoille

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Hyvä tietää originista tällainen kiva yksityiskohta. Luulin, että nimenomaan se Originiin kirjaituminen olisi se DRM-muoto ja that's it.

Käyttäjän Jan1 kuva
Jan1

PC-MASTER-RACE ja silleen... *tirsk*. Jos joskus tätä peliä kohti edes vilkaisisin niin konsolille kyllä hommaisin.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Fyysiset pelit FTW. Harmi että pc:llä levyillä ei enää nykyään edes oikein tee mitään. Konsoleilla nyt vielä (tulee varmasti tämäkin muuttumaan, ikävä kyllä) onnistuu pelaaminen vain levyn sisälle laittamalla riippumatta kuinka moneen vehkeeseen sen sisään lyö. Ja näiden sanojen jälkeen täytyy taas kummastella että ketkä sitä pelkkää digitaalista jakelua oikein tahtovat?

Käyttäjän Billet kuva
Billet
Lainaus käyttäjältä Temposaur

Eikö Originin tarkoitus juuri ole, että voit käyttää vapaasti pelikirjastoasi millä tahansa koneella? This sucks!

Niin se PITÄISI juuri olla originin idea...joku taas keksi hyvän tavan vähän sättiä...onneksi en ole ko peliä ostamassakaan..

Myös NFS hot pursuit (se uudempi) sisälsi myös tuon aktivointi lukon jos en väärin muista niin 3-4 kertaan..sait asennella uudestaan.

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn
Lainaus käyttäjältä Jan1

PC-MASTER-RACE ja silleen... *tirsk*. Jos joskus tätä peliä kohti edes vilkaisisin niin konsolille kyllä hommaisin.

30fps.. *tirsk*

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Itsehän pelaan jotkut pelit pc:llä ihan pelaamisen vuoksi, mutta jos maksan pelistä täyden hinnan niin pitää saada jotain käsin kosketeltavaa ja oikea omistussuhde peliin. Eli voin halutessani lainata sen kaverille, ottaa sen mukaan kaverille ja pelata sitä siellä, myydä sen halutessni ja sen että se toimii vielä 20 vuoden päästä, kun pelin tehneet firmat ja palvelimet on kuollut.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä DuskTillDawn

Lainaus käyttäjältä Jan1PC-MASTER-RACE ja silleen... *tirsk*. Jos joskus tätä peliä kohti edes vilkaisisin niin konsolille kyllä hommaisin.

30fps.. *tirsk*

Ei ole BFH konsoleilla 30fps, senkin pässi.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Peli ei kiinnosta pätkääkään, mutta paskankäry kyllä lehahtaa nokkaan, jos aktivointirajoitusten sisältymisestä ei kerrota edes kauppasivulla mitään. Lähestulkoon asiakkaan harhaanjohtamista, jos missään ei kerrota, että peli on sitten asennettavissa vain 5 kertaa aikavälillä x. Luulisi jo väistämättä seuraavien kyselyiden ja winetysten ratkomisen tulevan sen verran kalliiksi, että mieluummin pelaisivat avoimin kortein.