Battlefield V ei yltänyt EA:n odotuksiin / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield V ei yltänyt EA:n odotuksiin

6.02.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
34

Battlefield V ei yltänyt EA:n myyntitavoitteisiin, julkaisija on kertonut tuloskatsauksessaan.

Julkaisijan toimitusjohtaja Andrew Wilson kertoi Battlefield V:n myyntipettymyksen johtuneen useista tekijöistä. Wilsonin mukaan Battlefield V:n kuukauden mittainen viivästys siirsi julkaisua ahtaampaan joulusesonkiin, mikä heikensi pelin mahdollisuuksia. Lisäksi julkaisija uskoo yksinpelisisällön kehitystyön priorisoinnin battle royale -pelimuodon kehittämisen edelle johtaneen heikompiin myyntilukuihin. Battlefield V:n battle royale -pelimuotoa ei ole julkaistu vieläkään, mutta sen on määrä ilmestyä ensi kuun aikana.

EA:n talousjohtaja Blake Jorgensenin mukaan Battlefield V:tä on myyty 7,3 miljoonaa kappaletta, eli miljoona kappaletta yhtiön odotusten alle. Täysi pettymys Battlefield V ei kuitenkaan ollut. Pelisarjalla oli viimeisen vuoden aikana 27 miljoonaa pelaajaa, ja EA on sitoutunut tarjoamaan pelaajille pitkäjänteisestä palvelua Battlefield V:ssä.

Lähde: Gameinformer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Niin no, muistaakseni ne kehotti pelaajia olla ostamatta mikäli tarjottu tuote ei miellytä. Aika hyvä neuvo etten sanoisi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ihan loogisia syitä. Yksinpelistä kiinnostuneet melko varmasti ostavat alesta (minä mukaan lukien) ja hyvin varmasti olisi ollut kiinnostuneita kokeilemaan BF Battle Royalea heti julkaisussa. Veikkaanpa että moni saattaa jopa sitten pelin hankkia kun BR lisätään, varsinkin jos yhtään kehuja alkaa pelimuodosta liikkumaan.

Itselle BF on niitä harvoja moninpelejä, joita tulee edes pelattua ja tämänkin pelisarjan kohdalla on silti tullut suurin osa peleistä skipattua. 1943 edelleen vienyt järkyttävästi X360:llä pelitunteja ja Bad Company 2:n moninpeli myös ihan kivasti. BF1:n parissakin viihdyin varmasti useamman kymmenen tunnin verran mutta vaikka lisärit sai ilmaiseksi niin en ole edes pelannut niiden lataamisen jälkeen. Ehkä jos tutut palaisivat pelin pariin, niin sitten mutta ei yksinään enää jaksa.

BF V:n hankkimisesta on ollut pelitovereiden kanssa puhetta, joten ihan kohtuullinen mahdollisuus on, että jossain vaiheessa tämä tulee pelailuun. Beta/demo oli ihan ok mutta olisi vaatinut enemmän tunteja kuin pienen testailun, joten edelleen mieluummin hyppäisin takaisin tutun BF1:n pariin jos nyt pitäisi valita.

Mitä tuohon Battle Royaleen muuten tulee: nythän tuli taas se uusi kilpailija, jota vielä kehuttiin, joten päätös jättää pelimuoto myöhemmäksi oli todella typerä. En tiedä mitä siellä on taustalla mutta jos oli pelkkä "tehdään nyt vaikka näin"-päätös ilman sen isompia syitä, niin voi ihan suoraan sanoa aika isoksi kämmiksi.

Käyttäjän Billet kuva
Billet

Eipä taida yllättää ketään.

Käyttäjän Corso kuva
Corso

En ollut tarpeeksi sivistynyt ostamaan tätä peliä, joten noudatin Patrickin neuvoa.

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Kuten aiemmat kommentoijat ovatkin tuoneet ilmi, pelin markkinointi kusi sen verran pahasti että kukaan ei varmaan yllättynyt tästä. Toisaalta peli julkaistiin muutenkin täysin raakileena ja oikeastaan vasta nyt esim. bugeja on korjattu sille tasolle että pelistä voi nauttia täysillä. Mikromaksutkin lisätään peliin vasta nyt koska peli on ollut niin bugista sekoilua että DICE ei ilmeisesti ole yksinkertaisesti kehdannut lisätä mikromaksuja vielä mukaan.

Noh, silti tuota on tullut pelailtua netissä +60 h ja hyvällä porukalla todella mukavaa viihdettä. Ostin tämän ennen joulua 30 eurolla ja se on ihan passeli hinta sisältöön nähden.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Eiköhän todellinen syy ole se sama miksi Patrick Söderlund aikaisemmin viime vuonna joutui jättämään yhtiön. Swäg-versio toisesta maailmansodasta kunnon modernilla SJW-asenteella höystettynä ei ylläri pylläri ollut varmaan ihan sitä, mitä heidän ydinasiakaskuntansa peliltä toivoi. No onneksi ainakin muutama telaketjufeministi oli tyytyväisiä, vaikka tuskin hekään ostivat peliä.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Battlefield: pekka ja pätkä neekereinä aiheutti melkosen kakkamyräkän aikanaan mutta samassa pelissä olleet naiset jostain kumman syystä eivät aiheuttaneet mitään.
Johtuisiko siitä että pysyivät omalla rintamallaan toisin kuin monikulttuuriset?

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ensinnäkin pelin keulakuvaksi ei otettu naishahmoa joka oikeasti olisi ollut osana toista maailmansotaa vaan hatusta vetäisty yksikätinen britti vaikkapa Lyudmila Pavlichenkoon perustuvan hahmon sijaan, mutta kukapa olisi kiinnostunut 309 vahvistettua tappoa saalistaneesta yhdestä historian menestyneimmistä tarkka-ampujista joka jo ansaitsisikin hieman näkyvyyttä, itse en tiennyt hänestä ollenkaan ennenkuin törmäsin nimeen BFV palauteryöpyn yhteydessä.

Sitten on tuo legendaarinen lausahdus jossa peli kehotetaan jättämään ostamatta ja pelaajia kutsutaan sivistymättömiksi, kun porukalta meni hermo tästä niin EA heitti bensaa liekkeihin nostamalla esille kuinka "toksinen" heidän asiakaskuntansa on.

Sitten ilmeisesti pelissä ei ollut kovinkaan paljon sisältöä, ei kaikkea yksinpelisisältöä, Battle Royale puuttui ja käsittääkseni muutakin. Eikö selitys ollut jotain ettei haluttu että olisi liikaa pelattavaa tai vastaavaa, siis MITÄ!?

Nyt EA taitaa syyttää pääasiassa yksinpeliä myyntien epäonnistumisesta, kun yksinpelin priorisointi myöhästytti Battle Royalea EA:n mukaan eli tämä on melko varmasti viimeinen Battlefield yksinpelillä.

Käyttäjän Luffy kuva
Luffy

Yksinpelin pudottaminen pois Battlefieldeistä olisi ihan hyvä ratkaisu ellei sitten kyseessä ole jokin Bad Company-tyylinen "spinoff" (eli ei pääsarjan numeroitu osa) jossa yksinpeli on isommassa roolissa. Siis varsinkin jos yksinpelin mukaan änkeminen tarkoittaa sitä että moninpeliominaisuuksista pitää tinkiä. V:n yksinpeli osoitti taas että DICE ei osaa tehdä hyvää kampanjaa, täyttä paskaahan nuo War Storyt olivat niin tarinaltaan kuin pelattavuudeltaankin.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Toivottavasti tämä oli hyvä opetus DICE:lle, että feministit eivät tosiaankaan osta pelejä, joten turha pelejä on heille suunnatakaan.

Nostoja