Battlefield V keskittyy jatkossa vain isomman skaalan sodankäyntiin – suunniteltu 5 vs 5 -pelimuoto peruttiin / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield V keskittyy jatkossa vain isomman skaalan sodankäyntiin – suunniteltu 5 vs 5 -pelimuoto peruttiin

23.08.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3
Battlefield V, DICE, EA, Electronic Arts, Battlefield 5, Battlefield

DICE on peruuttanut suunnitelmansa tuoda Battlefield V:een uuden 5 vastaan 5 -pelimuodon.

Tuottaja Ryan McArthur kertoi lakkautuksesta virallisessa tiedotteessa, jossa hän ilmoitti syyksi studion halun keskittyä parantamaan emopelin kokonaiskokemusta sekä lisäämään siihen uutta sisältöä.

Kehittäjät eivät kuitenkaan aio luopua pelissä jo olevan kilpailullisen yhteisön tukemisesta.

Pienemmän skaalan toimintaan keskittynyt 5 vs 5 -muoto oli tarkoitus tuoda alkujaan osana hiljattain käynnistynyttä Defying the Odds -kautta. Kausi jatkuu seuraavaksi kahdella uudella jalkaväen väliseen sodankäyntiin keskittyvän kartan, Provencen ja Lofotenin saarten, muodossa.

Syyskuussa Battlefield V:een lisätään uusi Operation Underground -kartta, joka pohjautuu Battlefield 3:ssa nähtyyn Metro-karttaan. Ennen joulua taistelu laajenee puolestaan Tyynelle valtamerelle ja Iwo Jiman taisteluihin uusin kartoin, asein ja osapuolin.

Battlefield V on saatavilla pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Lähde: EA

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Surullista nähdä, minkälaiseen alinkotilaan yksi parhaimmista sotapelisarjoista on itsensä ajanut. Vaikka seuraava peli olisi Bad Company 3, DICE tuskin osaa tehdä enää hyvää Battlefieldiä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Eihän V tai 1 sentään 1943:sta (tai edes Bad Company 2:sta) voita mutta hyvin olen kyllä pelien parissa silti viihtynyt. En täysin ymmärrä että miten nuo uudet eivät muka ole "enää hyvää Battlefieldiä". Samalta tuntuu ytimeltään kuin kaikki muutkin pelaamani sarjan pelit. Eniten ehkä ärsyttää se, että (kaikki) ajoneuvot eivät ole kartalla vaan ne pitää valita valikoiden kautta. Tulee hyvin vähän sen takia edes käytettyä ja korkeintaan spawnatessa hyppää jo kentällä olevaan vaunuun tai vastaavaan.

Kolmosta ja nelosta en jaksanut kun nykysota ei järin kiinnosta.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus zappah

En täysin ymmärrä että miten nuo uudet eivät muka ole "enää hyvää Battlefieldiä". Samalta tuntuu ytimeltään kuin kaikki muutkin pelaamani sarjan pelit.

Nimenomaan siihen gameplayn "tuntuun", tai miksikä sitä nyt haluaa sanoa, tuli iso muutos BF1:n kohdalla. Pelattavuus ei ole yhtä responsiivista ja nopeaa kuin esimerkiksi BF3-4:ssä. Sitä muutosta on hankala kuvata sanoilla, mutta se on minulle ainakin luotaantyöntävän tuntuinen. Olen Battlefieldejä BF2:sta asti.

BFV:ssä on gameplayssa/gunplayssa sama fiilis kuin BF1:ssä, mutta nopeammalla ttk:lla.