Battlefield V paljastui kunnollisesti – näin räiskintäjättiläinen palaa toiseen maailmansotaan

Toiseen maailmansotaan sijoittuva Battlefield V on esitelty pelaavalle kansalle.

24.5.2018 04:39

DICE ja Electronic Arts ovat paljastaneet joukon ensimmäisiä yksityiskohtia Battlefield V:stä,

Huhujen mukaisesti uusin Battlefield palauttaa sarjan toiseen maailmansotaan, eikä tarjolla ole pelkästään vain moninpelihupia. Battlefield 1:n tavoin yksinpelaajia kosiskellaan War Stories -tilalla, jossa käydään läpi useita erilaisia toisen maailmansodan tapahtumia eri hahmojen näkökulmasta. Näin ennakkoon puhetta on ollut varsinkin Norjaan ja Pohjois-Afrikkaan sijoittuvista koitoksista.

Moninpeluun osalta tarjolle saadaan sekä maksimissaan neljää pelaajaa tukeva yhteistyötila että myös kilpailullista räiskettä. Kilpailullisella puolella räiskimään päästään tietysti vanhan kunnon Conquestin merkeissä, mutta monipuolisempaakin koettavaa on tarjolla. Uusien tilojen osalta etulinjassa liikkuu Grand Operations, joka tuo yhteen useita eri pelityylejä sekä karttoja, ja sitoo ne osaksi maksimissaan neljästä fiktiivisestä päivästä koostuvaa isompaa yhtäjaksoista yhteenottoa.

Uutena keskeisenä moninpelimekaniikkana Battlefield V esittelee kevyet rakentelumahdollisuudet. Tämä tuo mukanaan varsinkin monia uusia puolustautumiskeinoja, sillä sotimisen yhteydessä tuhoutuneita pelialueita voi nyt korjata ja muokata muutamin erilaisin keinoin aina niiden tarjoamia suojia ja aseistusta myöten. Pelialueiden tuhoumisesta on pyritty siitäkin tekemään monipuolisempaa, eli aivan turhan tutuksi hyökkäilykään ei välttämättä aina jää.

Premium-passin ja vastaavanlaiset kausikortit Battlefield V hylkää kokonaan. DICE lupaa pitää pelin yhteisön  jatkossa yhtenäisenä ja tarjoilee näin ollen siis uusien karttojen ja pelitilojen kaltaisia lisäyksiä ilmaiseksi. Monien erilaisia erikoistapahtumiea luvataan niitäkin mukaan. Vaikka omien sotilaiden ja ajoneuvojen varustelun merkitystä on myös korostettu, ei pelissä voi ostaa tietään verkkoareenoiden huipulle. Uusia pelillisillä vaikutuksilla varustettuja varusteita ansaitaan nimenomaan pelaamisen kautta.

Kauppoihin Battlefield V ilmestyy virallisesti 19. lokakuuta, joskin erikoisversioilla tarjolla on myös muutamaa päivää aikaisempi pääsy peliin. Saataville Battlefield V tuodaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Lisää luettavaa