Battlefield V paljastui kunnollisesti – näin räiskintäjättiläinen palaa toiseen maailmansotaan / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield V paljastui kunnollisesti – näin räiskintäjättiläinen palaa toiseen maailmansotaan

23.05.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
43

DICE ja Electronic Arts ovat paljastaneet joukon ensimmäisiä yksityiskohtia Battlefield V:stä,

Huhujen mukaisesti uusin Battlefield palauttaa sarjan toiseen maailmansotaan, eikä tarjolla ole pelkästään vain moninpelihupia. Battlefield 1:n tavoin yksinpelaajia kosiskellaan War Stories -tilalla, jossa käydään läpi useita erilaisia toisen maailmansodan tapahtumia eri hahmojen näkökulmasta. Näin ennakkoon puhetta on ollut varsinkin Norjaan ja Pohjois-Afrikkaan sijoittuvista koitoksista.

Moninpeluun osalta tarjolle saadaan sekä maksimissaan neljää pelaajaa tukeva yhteistyötila että myös kilpailullista räiskettä. Kilpailullisella puolella räiskimään päästään tietysti vanhan kunnon Conquestin merkeissä, mutta monipuolisempaakin koettavaa on tarjolla. Uusien tilojen osalta etulinjassa liikkuu Grand Operations, joka tuo yhteen useita eri pelityylejä sekä karttoja, ja sitoo ne osaksi maksimissaan neljästä fiktiivisestä päivästä koostuvaa isompaa yhtäjaksoista yhteenottoa.

Uutena keskeisenä moninpelimekaniikkana Battlefield V esittelee kevyet rakentelumahdollisuudet. Tämä tuo mukanaan varsinkin monia uusia puolustautumiskeinoja, sillä sotimisen yhteydessä tuhoutuneita pelialueita voi nyt korjata ja muokata muutamin erilaisin keinoin aina niiden tarjoamia suojia ja aseistusta myöten. Pelialueiden tuhoumisesta on pyritty siitäkin tekemään monipuolisempaa, eli aivan turhan tutuksi hyökkäilykään ei välttämättä aina jää.

Premium-passin ja vastaavanlaiset kausikortit Battlefield V hylkää kokonaan. DICE lupaa pitää pelin yhteisön  jatkossa yhtenäisenä ja tarjoilee näin ollen siis uusien karttojen ja pelitilojen kaltaisia lisäyksiä ilmaiseksi. Monien erilaisia erikoistapahtumiea luvataan niitäkin mukaan. Vaikka omien sotilaiden ja ajoneuvojen varustelun merkitystä on myös korostettu, ei pelissä voi ostaa tietään verkkoareenoiden huipulle. Uusia pelillisillä vaikutuksilla varustettuja varusteita ansaitaan nimenomaan pelaamisen kautta.

Kauppoihin Battlefield V ilmestyy virallisesti 19. lokakuuta, joskin erikoisversioilla tarjolla on myös muutamaa päivää aikaisempi pääsy peliin. Saataville Battlefield V tuodaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän PukkiHD kuva
PukkiHD

Aikamoista ADHD-settiä tarjosi tämä traileri. Ei vedä vertoja Battlefield 1:n trailerille. No, odotetaan moninpelistä materiaalia, jospa ne säväyttäisi edes hieman.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Näyttää hienolta, mutta näyttää samalla vähän paskalta. Odotin bf1:sen tapaista ww2 peliä, enkä mitään sjw kuraa. No toivottavasti itse moninpeli näyttää paremmalta.

Käyttäjän SilentHill kuva
SilentHill

Social justice warriorit pääsivät tähänkin peliin käsiksi.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Toivottavasti vihdoin tajuttu että dlc sisältä pirstaloittaa pelin niin pahoin että ei mitään järkeä

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Trailerin nähtyäni olen vielä vahvemmin sitä mieltä, että Black Ops 4 (tai III ja vielä kerran I) näyttää paremmalta. Pelaajan äänestys olisi pitänyt jättää ensi viikkoon, tai vähintäänkin huomiseksi.

Käyttäjän CarbonarA kuva
CarbonarA

Jaa. Sellanen aktionpläjäys sitten. Taitaa medicit kantaa tamppooneja, ja katana brittisotilaan selässä? Luovutan. Odotin ehkä hitusen realistisempaa menoa jostain syystä, mutta olisihan se pitäny arvata miten tässä käy. Katotaa kiinnostaako enemmän sitten kun varsinaiset gameplay videot pärähtää nettiin.

Käyttäjän Make-1991 kuva
Make-1991

Pistin hälytyksen soimaan 23.45 jotta näkisin livenä lähetyksen ja sit huomasin että lähetys on loppumaisillaan ja kaikki "tärkee" oli mennyt ohi... :(

Käyttäjän Pohjalaanen kuva
Pohjalaanen

Elikkäs toinen maailmansota oli eeppinen toimintaelokuva supersankareilla? Ei kyllä napannut sitten yhtään.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Traileri oli aikamoista hollywoodia, mitä odotinkin, mutta valmis tekele on varmasti tattu laatua. Karttojen määrä ainkaan julkaisussa tuskin päätä huimaa, kun Battlefield 1942 sisälsi oletuksena päälle 20 karttaa, tutun länsirintaman lisäksi välimeren, itärintaman ja tyynenmeren konflictit. Ite olisin tälläkin kertaa valmis uhraamaan tarinapainotteisen yksinpelin ja saamaan enemmän karttoja, bottioptiolla ja bugiliiskauksia. Mutta kaikkea ei voi saada.

Käyttäjän vmville kuva
vmville

Olipas vain aikamoinen pettymys tämä reveal... Odotellaan varsinaista pelikuvaa ja katsotaan, miltä sitten näyttää.