Battlefield V:een ehdotettiin suomalaista sotatarinaa Tuntemattomalla sotilaalla – tuottaja: "Tämä kosketti minua" / Uutiset / pelaaja.fi

Battlefield V:een ehdotettiin suomalaista sotatarinaa Tuntemattomalla sotilaalla – tuottaja: "Tämä kosketti minua"

23.10.2018 // Kirjoittanut: Ville Arvekari
9
Tuntematon Sotilas 2017

Ensi kuussa ilmestyvän Battlefield V:n tarinatila keskittyy toisen maailmansodan unohdettuihin sotatarinoihin. Lopullisessa pelissä nähdään muun muassa norjalaista näkökulmaa tunnetusta sodasta, mutta mukaan olisi hyvinkin voinut päätyä suomalainenkin sotatarina.

- Meille lähetettiin myös Tuntemattoman sotilaan uusin versio, jonka saatteessa selvitettiin, miksi juuri tämänkaltainen tarina suomalaisten taisteluista pitäisi saada mukaan, kertoi pelin tuottaja Lars Gustavsson Pelaaja-lehden haastattelussa.  

Vaikka suomalaista näkökulmaa ei lopulta peliin saatukaan, ajatus ja ele lämmitti Mr. Battlefieldinakin tunnetua Gustavssonia.

- Tämä kosketti minua myös siksi, että äitini isä lähti vapaaehtoisena puolustamaan Suomea. Tuo konflikti on aina kiehtonut minua. Oli vaikeaa jättää monta hyvää aihetta pois, ja toivoin, että olisimme voineet tehdä vielä jokusen kokonaisuuden lisää, hän paljasti.

Gustavsson myönsi, että unohdettuja sotatarinoita etsiessä valinnanvaraa oli ihan haasteeksi asti.

- Olen kuitenkin todella tyytyväinen niihin tarinoihin, joita päätimme toteuttaa. Saimme runsaasti ehdotuksia erilaisista lähteistä, kun julkistimme aiheeksi toisen maailmansodan unohdetut tarinat. Meitä kutkutti uusien tarinoiden lisäksi ajatus käsitellä jo moneen kertaan tehdyt suurtaistelut uudesta näkökulmasta, mutta päätimme pitää kiinni näistä neljästä sotatarinastamme.

Battlefield V julkaistaan 20. marraskuuta pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Lars Gustavssonin haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan ensi kuun Pelaaja-lehdestä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Smiling Nik kuva
Smiling Nik

Ettei vaan sekin olisi mennyt siihen "Suomen marsalkka"-luokkaan

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister
Lainaus Smiling Nik

Ettei vaan sekin olisi mennyt siihen "Suomen marsalkka"-luokkaan

Hahah, vittuko tipahdin ajatusta että ylen tulkinta Mannerheimista heiluu siellä sapeli ojossa sellasten fortnite klovnisotilaiden kanssa.

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Olisi ollut liian saksalaisen näköistä menoa ja eivät uskaltaneet.

Käyttäjän Hepii89 kuva
Hepii89

eipä tuutotskaan roskapeliä ostettua, oli tarpeeks tylsä ku kokeilin betaa

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No mikäpäs estää vääntämästä lisää näitä episoodeja ja pistämässä sinne suomalaista tarinaa? Tosin onko se suomen meininkin sitten kauhean unohdettua tarinaa? En ole tarkemmin perehtynyt mitä nämä tarinat pelissä ovat mutta kuinka tuntemattomia tai unohdettuja ne sitten ovat verrattuna suomalaisten vastaaviin?

Käyttäjän flipperi kuva
flipperi

Ei varmaan kauhee menetys, kun ottaa huomioon edelliset Battlefieldit

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Olisihan sitä perkelettä ollut kiva kuulla kampanjassa, ehkä sitten jatkossa.

Käyttäjän ajajehu kuva
ajajehu

Jahas, että Suomenkin armeija olisi täynnä naissotilaita eri etnisistä ryhmistä. Ei siinä, tämä peli jää jo muutenkin kokonaan väliin SJW-perseilyn vuoksi. En tavallisesti jaksa ottaa kantaa koko touhuun, koska se on vain niin loppuun kaluttu ja väsynyt juttu puolin sekä toisin. Mutta en mitenkään pysty tukemaan tällaista touhua mitä EA BF V:n kanssa harrastaa. Boikotoin yleisesti mitään hyvin harvoin, mutta hassusti edellinen boikotoimani peli oli sekin EA:lta: Battlefront II (loottiboksien vuoksi).

Käyttäjän ViracochaFI kuva
ViracochaFI

Mites olisi John Simonin kirjaan perustuva kampanja, jossa suomalaiset, juutalaiset ja saksalaiset taistelevat yhdessä venäläisiä vastaan.