BBC paljastaa: pelaajista ei tule murhaavia nörttejä / Uutiset / pelaaja.fi

BBC paljastaa: pelaajista ei tule murhaavia nörttejä

16.10.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
34

Videopeli-ilmiö on kasvanut todella suureksi, mutta samalla peleistä tehdään myös paljon negatiivisia uutisia. Pelialalla on omat vastustajansa, jotka nousevat aina tietyin väliajoin julkisuuteen levittämään negatiivista kuvaa peleistä ja pelaajista.

Nyt saadaan viimein myös positiivista julkisuutta, eikä miltä tahansa taholta, vaan itseltään BBC:ltä. ”In defence of computer games” -teksti BBC:n sivuilla sisältää kommentteja, joissa murretaan perinteisiä stereotypioita alasta.

Pelien vaikutus reflekseihin, reaktionopeuteen ja käden ja silmän väliseen koordinaatioon ovat kiistattomia tosiseikkoja, mutta psykologian tohtori Mark Griffiths kertoo, että pelaamisella on positiivinen vaikutus jopa pelaajan sosiaalisiin taitoihin ja elämään. Tutkimusten mukaan peliharrastajalla on keskimäärin enemmän kavereita kuin ihmisellä, joka ei pelaamista harrasta.

Yhä useammissa peleissä panostetaan sosiaalisuuteen. Konsolien verkkopalvelut ja Wiin tapaiset uudet ulottuvuudet tekevät peleistä sosiaalista viihdettä, josta nautitaan kavereiden kanssa verkon välityksellä tai samassa huoneessa. Jälkimmäisten pelien luonne muistuttaa monilta osin golfia.

Verkkopelejäkin luonnehditaan hyvin sosiaaliseksi ajanviettotavaksi. Nykyajan verkkopeleissä esimerkiksi kommunikoidaan muiden pelaajien kanssa kuulokemikrofonia käyttäen.

Olisiko pelien mediajulkisuus siis viimein nytkähtämässä positiiviseen suuntaan? Viime viikon maanantain (8.10.2007) Metro-lehti kirjoitti videopelimyönteisen artikkelin otsikolla ”Tietokonepelit mainettaan parempaa ajanvietettä”. Kyseisen päivän Metron voi lukea ilmaiseksi lehden kotisivuilta.

Lähde: BBC

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Wiii kuva
Wiii

Hippii, en olekkaan murhaaja! =] Kiitos BBC

Käyttäjän himopelaaja kuva
himopelaaja

Olisiko pelien mediajulkisuus siis viimein nytkähtämässä positiiviseen suuntaan"

No tuohan nyt pitäisi olla itsestään selvyys. On kummaa jos medialla ja monilla muillakin tahoilla on ollut negatiivinen kuva yhdestä hyvinkin yleisestä viihteenmuodosta,joka on kaikella tapaa vain hyvä asia.

Toivottavasti siis pelaaminen ei ole ikinä herättänyt mitään ainakaan hirveän negatiivisia asioita,sillä eihän se hirveästi eroa muistakaan viihteenmuodoista,kuten esim..elokuvien katselusta.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

...vaan ihan normi-murhaajia? No, tuskin niitäkään ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vihdoinkin joku puhuu asiaa. Olen kyllästynyt täysin esimerkiksi Amerikasta tulvivaan propagandaan, jonka mukaan pelit olisivat kaiken paha alku ja loppu. Yksi syy tähän propagandaan on selvästi se, että Amerikan nouseville murhaluvuille ja koulumurhille. Saa nähdä miten pelikulttuuria lähdetään vainoamaan, jos Hillary Clinton alias Hill Dog voittaa presidentin vaalit. Naikkonen on saanut jo paljon tukea koska yksi hänen hot-topiceista on peliväkivalta ja sen aiheuttama korruptio Amerikan nuorisossa.

On se kumma, että niitä syitä ei uskalleta etsiä muualta, kuin videopeleistä taikka muista viihdealan formaateista. Muistaako ketään vielä aikaa jolloin NWA oli liitetty useisiin murhiin/ryöstöihin ja ties mihen rikoksiin. Ja aina kun poliisi ammuttiin jenkeissä päät käänytivät Rap-musiikkiin. You know Fu** da PoliZ ja jne.

Peliala tarvitsee paljon lisää positiivista palautetta sillä tämäkin artikkeli taitaa jäädä seuraavan masssamurhan jalkoihin ja pelit ovat taas ykkös syy tähän tragediaan.

Ihmetyttä miksei, jotkut pro-peli järjestöt ala tekemään mitään kunnon tutkimuksia positiivista vaikutuksista pelaajiin... Tosin sekin riittää kun, anti-peli järjestöt tekevät omia miljoona tutkimuksia pelien haitasta pelaajiin ja aina päädytään siihen tulokseen, että mitään psygologista haittaa ei pelit aiheuta... Silti sama soopa vain jatkuu ;(.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

nörtit

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

KYLLÄ! hyvä BBC!

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

BBC ei suinkaan otakkaan kantaa haittoihin tai hyötyihin, kuhan kertoo että "Hei! Et syrjäydy jos pelaat tietokoneella".

Tämän faktan nyt varmaan jokainen aikuinenkin tiedostaa. Ongelma pelaamisesta varmaan sijaitseekin ihan muualla. Kansantalouden parantamisen, riiippuvuuden aiheutumisen, terveyden rapistumisen puolella, mutta näihin BBC ei sitten kantaa otakkaan.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Vai että BBC oikein paljastaa... Kaikki tietävät tuon, mutta Jack Thompson ja muut ne vain jaksaa valittaa. :l

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

"And provided children don't play too much, it seems that their academic progress is unlikely to suffer. "

Niinpä niin, eikös moni näistä peleistä juuri aiheuta "riippuvuutta"... Se vain sattuu olemaan niin että ongelmasta kärsijä harvemmin itse tiedostaa ongelmaansa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Suora kommentti otsikkoon: Yllätys :D