Bethesda: The Elder Scrolls VI -tietoja ei kannata odottaa vielä vuosiin / Uutiset / pelaaja.fi

Bethesda: The Elder Scrolls VI -tietoja ei kannata odottaa vielä vuosiin

12.05.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
11
Bethesda: The Elder Scrolls VI -tietoja ei kannata odottaa vielä vuosiin

Bethesdan tulevasta The Elder Scrolls VI -suurroolipelistä ei kannata odottaa lisätietoja vielä hetkeen. 

Julkaisija paljasti The Elder Scrolls VI:n alun perin vuoden 2018 E3-messuilla. Tuolloin pelistä nähtiin lyhyt vuoristokuvaa esitellyt kiusoitteluvideo, mutta tämän jälkeen Bethesda on viettänyt lähinnä hiljaiseloa The Elder Scrolls VI:n osalta. Bethesda-pomo Pete Hines onkin varoittanut The Elder Scrolls VI -lisätietojen perään kyselleille faneille, että tarkempia tietoja odotetusta roolipelistä ei kannata odottaa vielä vuosiin.

Hines vihjaa twiiteissään, että The Elder Scrolls VI:n todellinen paljastus saadaan vasta studion seuraavan pelin, Starfieldin, jälkeen. Bethesda ei toistaiseksi ole paljastanut tarkempia tietoja Starfieldistäkään, jonka odotetaan ilmestyvän aikaisintaan ensi vuonna. The Elder Scrolls VI -tietoja odottavien fanien kannattaakin Hinesin sanoin varautua pettymykseen.

 Lähde: Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

No mikäs kire tuossa kun skyrim tekee vieläkin rahaa. Ihmisten odotukset vain voivat kasvaa näin pitkän ajan kuluessa kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Lisäksi onhan tuo yli 10 vuotta pelisarjan osien välissä vähän turhankin pitkä aika, koska tuskin sieltä bethesdalta mitään jumalpeliä tulee vaikka hieroisivat sitä 20 vuotta.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus peliukk0

No mikäs kire tuossa kun skyrim tekee vieläkin rahaa. Ihmisten odotukset vain voivat kasvaa näin pitkän ajan kuluessa kohtuuttomiin mittasuhteisiin. Lisäksi onhan tuo yli 10 vuotta pelisarjan osien välissä vähän turhankin pitkä aika, koska tuskin sieltä bethesdalta mitään jumalpeliä tulee vaikka hieroisivat sitä 20 vuotta.

Skyrim on vielä kääntämättä Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle niin mikäs kiire tässä The Elder Scrolls 6:sen kanssa muka olisi.

Käyttäjän SpagettiSalaatti kuva
SpagettiSalaatti

Harmin paikka, mutta ei tule onneksi kuitenkaan minään maailman suurimpana yllätyksenä, kun Starfield:kin lienee myös vielä useamman vuoden takana. Odotan kyllä innolla molempia. Toivottavasti tämä ja Starfield osoittautuvat seuraavaksi Bethesdan edistysaskeleeksi loivastavan Elder Scrolls V: Skyrimin ja mukiinmenevän Fallout 4:än jälkeen. Edelleenkään en ole löytänyt itsestäni energiaa samanlaiseen katkeruuteen Bethesdaa kohtaan kuin leijonaosa pelipalstojen äänekkäimmistä käyttäjistä.

Käyttäjän Bloodborne kuva
Bloodborne

Itse mm Skyrimiin satoja tunteja kuluttaneena näin pelien taikuuden mutta myös ne jäätävät ongelmat mitä niissä on. Tekoäly pahimpana syöpänä. Nämä ilmenee itselleni sitten kun peli on koluttu melkein kokonaan läpi ja pelillä ei ole mitään annettavaa enään. Uudelleen peluuarvo on aika lähellä nollaa. Toisaaltaan eipä se sinänsä ole menetys kun pelattavaa tulee lisää koko ajan, mutta silti minulla on itselleni muodostuneita klassikoita, joiden pariin palaan uudestaan ja uudestaan, sitä ei ole Bethesdan suurimmalla osalla peleistä. Jokaisessa Elder Sccrollsissa aina Morrowindista asti on kuitenkin aina se Bethesdan oma leima joka vetoaa niin hyvässä kuin pahassa.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Jossain foorumeilla oli ilmeisesti että joskus 2024 tulisi aikaisintaan pihalle. Bethesda on täysin menettänyt arvokkuuden omissa silmissäni... vuosikausia saa jumalauta odottaa ja odottaa että tuo uniikki pelisarja jatkuisi jälleen.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Ai niin se Starfieldikin on joskus tulossa. En nyt muista enkä jaksa googlettaa mutta nimi viittaa avaruushommiin. Kiinnostaa toki mutta jotenkin en usko että pääsee tekniseltä toteutukseltaan Outer Worldsin tasolle. Jos muutenkin pitäisi valita Skyrim-tyylinen peli tai Outer Worldsin tyylinen pienempiä alueita sisältävä, niin valitsisin vähän tiiviimmän tapauksen. Ihan tarpeeksi massiivisia open worldeja. Toisaalta Skyrim-tyylinen Outer Worlds, eli siis teknisesti toimiva peli kelpaisi sekin.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

No eipä haittaa siinä mielessä että itselläni on Skyrim vieläkin pelaamatta :D Pari kertaa on tullut yritettyä, mutta jäänyt vain syystä tai toisesta kesken. Ei vain tahdo aika/mielenkiinto enää riittä näille isommille RPG-peleille joihin voisi upottaa satoja ja taas satoja tunteja.

Tosiaan Bloodbornen kanssa 100% samoilla linjoilla että kaiken kolunneena näillä peleillä on sitten enää hyvin vähän jälleenpeluuarvoa. Morrowindin toki muutama vuosi sitten kolusin uudestaan läpi, mutta vain sen ansiosta että PC:llä modattuna se oli huomattavasti parempi kokemus kuin aikoinaan Xboxilla pelattuna.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Olis parempi olla uudella enginellä. Jos tätä saadaan odottaa vielä viis vuotta ja se tulee samalla aataminaikaisella kakkaenginellä, niin räjähtää kyllä suoni päästä.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Varmaan syytäkin ottaa tämän kanssa aikansa.

Ainakin minun kohdallani viimeistään Witcher 3 osoitti, että eeppisen samoiluroolipelin valtavalla avoimella maailmalla voi tehdä paljon paremminkin.

Skyrim oli ja on edelleen loistava peli, mutta kilpailun kiristyessä Bethesdankin on kehityttävä.

Käyttäjän edqe kuva
edqe

Itseltäni meni usko Bethesdaan Skyrimin ja Fallout 3:n myötä. Ainoa positiivinen asia, joka tulee Skyrimistä mieleen on, että esineitä voi liikutella vapaasti. Toivottavasti tämä on mahdollista myös Cyberpunk 2077:ssa - suuri pettymys jos ei ole mahdollista.