Bethesda haastaa Warner Brosin oikeuteen uudesta Westworld-pelistä

Uudella Westworld-mobiilipelillä vaikuttaisi olevan huomattavasti enemmän yhteistä Fallout Shelterin kanssa, kun aluksi luultiin.

22.6.2018 16:44

Bethesda on haastamassa julkaisija Warner Brosin ja kehittäjä Behaviour Interactiven oikeuteen uuden Wesworld-mobiilipelin takia, TMZ -ja Polygon-sivusto raportoivat.

TMZ:n ja Polygonin saamien oikeusasiakirjojen mukaan Bethesda väittää, että Westworld-peli käyttää hyödyksi sen omasta Fallout Shelter -pelistä peräisin olevaa koodia. Tätä se perustelee sillä, että Westworld-pelistä löytyvät bugit ovat samat, jotka esiintyivät aikoinaan Fallout Shelterissakin. Väitteestä tekee mahdollisen myös se, että Westworld-pelin tehnyt Behaviour oli alunperin pestattu mukaan Falloutin tekemiseen.

Bethesda myös huomioi, että pelit näyttävät kovasti samanlaisilta. Se syyttääkin Behaviouria niin sopimus- ja tekijänoikeusrikkeestä kuin myös liikesalaisuuksien väärinkäytöstä.

Sekä Fallout Shelter että Westworld-mobiilipeli ovat piirrosmaisia hallinnointipelejä, joissa pelaajat huolehtivat useamman pelihahmon elämästä sekä näiden elinympäristöä samanaikaisesti. Falloutin tapauksessa pelaaminen keskittyy oman turvaholvin kehittämiseen, kun Westworldissa kestityään androideilla kyllästetyn villin lännen huvipuiston kyhäämiseen.

Westworld sai virallisen maailmanlaajuisen julkaisunsa tällä viikolla, mitä ennen sitä testattiin ennakkoon myös muutamissa maissa. Fallout Shelter täytti nyt kesällä kolme vuotta.

Lähde: TMZ, Polygon

Lisää luettavaa