Bethesda-pomo pyytää anteeksi Starfieldin Xbox-yksinoikeutta: ”Ymmärrän täysin, jos olet onneton tai vihainen”

Hines ei osaa hälventää PlayStation 5 -fanien pelkoja ja huolia.

18.6.2021 22:20

Bethesdan suurpeli Starfield paljastettiin kunnolla viime viikon Microsoft E3-lähetyksessä. Uuden sukupolven scifiroolipeli vahvistui Xbox- ja pc-yksinoikeudeksi.

Gamespot haastatteli Bethesdan markkinointi- ja viestintäjohtaja Pete Hinesia, joka päätyi pahoittelemaan Starfieldin yksinoikeudellisuutta niille, jotka pelaisivat sitä mielellään myös muilla alustoilla. Hines painotti, että kohteena olevien alustojen määrän rajoittaminen mahdollistaa tehokkaamman ja sujuvamman kehittämisen.

– Et huolehdi siitä, miten peli toimii tällä laatikolla verrattuna siihen, miten se toimii tuolla laatikolla. Emme ole tekemässä sitä tuolle laatikolle, joten sen tarvitsee toimia mahdollisimman hyvin vain tällä yhdellä, ja pc:llä, Hines totesi.

Hines totesi kuitenkin myös, että systeemin ollessa loistava kehittäjien kannalta, se myös turhauttaa alustojen omistajia eli itse pelaajia. Hän kertoi ymmärtävänsä suuttumuksen ja tyytymättömyyden, jonka yksinoikeuspelit voivat aiheuttaa.

– En osaa hälventää PlayStation 5 -fanien pelkoja ja huolia muuten kuin sanomalla: ”Olen myös PlayStation 5 -pelaaja, ja olen pelannut pelejä sillä konsolilla, ja on pelejä, joita aion jatkaa. Mutta jos haluat pelata Starfieldiä, se on pc ja Xbox. Anteeksi. Voin vain sanoa, että pyydän anteeksi, Hines sanoi.

Starfield on määrä julkaista 11. marraskuuta vuonna 2022 Xbox Seriesillä ja pc:llä. Se tulee myös saataville Xbox Game Passiin heti julkaisupäivänä.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa