Bethesda uskoo maksullisiin modeihin edelleen, tulevaisuudensuunnitelmat auki / Uutiset / pelaaja.fi

Bethesda uskoo maksullisiin modeihin edelleen, tulevaisuudensuunnitelmat auki

18.07.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
13
Bethesda uskoo maksullisiin modeihin edelleen, tulevaisuudensuunnitelmat auki

Bethesda ei ole luovuttanut maksullisten modien suhteen huhtikuisesta Skyrim-skandaalista huolimatta.

Maksullisia modeja Skyrimin puitteissa Valven Steam-latauspalvelussa testaillut Bethesda jäi toimintansa vuoksi valtavan kritiikkitulvan jalkoihin keväällä. Yli 130 tuhatta nimeä muutamassa päivässä keränneen vasta-addressin myötä Valve ja Bethesda pyörsivät päätöksensä ja sulkivat modimarkkinat vain viikon toiminnan jälkeen.

Pelisivusto GameSpotin tuoreessa haastattelussa Pete Hines Bethesdan markkinointiosastolta kertoo yhtiön uskovan alkuperäiseen visioonsa edelleen kohtaamistaan vaikeuksista huolimatta. 

– Arvioimme toimintaamme tällä hetkellä uudelleen, mutta mielestämme modeihinsa paljon panostavien pitäisi voida monetisodia raatamisensa, Hines kertoo GameSpotille.

Hinesin mukaan äänekkäiden vastustajien ohella maksumodeilla on myös kannattajansa sekä pelaajien että modaajien keskuudessa. Keskustelua herättää kuitenkin edelleen esimerkiksi tuottojen jakotapa, jonka kautta suurin osa tehdystä voitosta virtaa suoraan Bethesdan ja Valven pussiin.

– Me uskomme, että modatun pelin tekijöinä meillä on oikeus osaan tuotoista, Hines toteaa.

On kuitenkin epävarmaa, tuleeko maksumodiohjelma koskaan palaamaan Steamiin: Fallout 4:ää tällä hetkellä työstävällä Bethesdalla on Hinesin mukaan riittämiin töitä jo ilmankin.

– Rehellisesti sanottuna en todellakaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Idea ei toiminut Skyrimin kohdalla, ja tällä hetkellä meillä on suurempiakin huolia, mies summaa.

Lähde: GameSpot, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän frozen kuva
frozen

parremminkin saisi maksaa modien tekijöille kun nuo tuo uutta näkyvyyttä modien ansiosta vielä jopa kymmenien vuosien päästä

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämähän on suoraan juoni millä saadaan modit myös konsoleille. Näyttää kummasti paremmalta konsolivalmistajille jos on luvassa rahaa ilman töitä, muuta kun toiminnon liaääminen kauppapaikkoihin.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Myönnetään että osa modeista on laatukamaa, mutta kaikki kokeilemani modit ovat huomattavasti hankalampia saada toimimaan kuin dlc:t eikä päivityksistä tai korjauksista ole mitään takeita. Jos modit tulevat maksulliseksi, niin oma modien käyttöni loppuu siihen, tosin ei iso menetys kun niitten hankaluuden ja arvaamattomuuden takia en itse niitä paljon käytä.

Käyttäjän Mappu kuva
Mappu

Vaikuttaa siltä että Bethesda haluaa saada vaan otettua välistä fanien tekemillä modeilla rahaa. Koska todella usella modintekijällä on oma esim PayPal linkki johon voi lahjoittaa rahaa jos siltä tuntuu.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus käyttäjältä Angel of Death

Jos modit tulevat maksulliseksi, niin oma modien käyttöni loppuu siihen

Se että tarjotaan mahdollisuutta myydä modeja ei tule koskaan tekemään kaikista maailman modeista maksullisia. Usko pois, modeja tehdään harvoin rahankiilto silmissä. Mitä vielä, jos maksulliset modit joskus lyövät ideana läpi, nostavat ne vain ilmaisten modien arvoa. Ilmaisuus takaa tavanomaiselle modaajalle usein nimittäin paremman näkyvyyden ja vuorostaan pelaajien on helppo arvostaa monien maksullisten modien keskellä projektia, jota jaetaan meille ilmaiseksi.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus

– Arvioimme toimintaamme tällä hetkellä uudelleen, mutta mielestämme [b]pukumiesten sun muiden sijoittajien[/b] pitäisi voida monetisodia [b]"[/b]raatamisensa[b]"[/b], Hines kertoo GameSpotille.

Korjasin markkinamiehen lausunnon enemmän totuudenmukaiseksi. Varmastihan heillä on modaajat mielessä ensisijaisesti, joopa joo.

Sitä paitsi modaajat nimenomaan ovat yksi syy miksi joku Skyrim myy vielä vuosienkin päästä niin paljon. Voisi vähän kohtuullistaa tuota tuottojen jakoa.

Käyttäjän Nikotiini kuva
Nikotiini

Kunhan hinnat on järkeviä ja modien tekijät saavat tarpeeksi ison siivun tuotoista, niin ei siinä ole sen suurempaa ongelmaa. Bethesda ei voi mennä tähän taas sillä idealla että "meidän peli, meidän rahat!" Siihen loppuu nimittäin modien tekeminen melko nopeasti ja hei hei Skyrim ja jopa tulevat pelit. Pakko vaan hyväksyä osansa. Ylimääräistä rahaa tulee joka tapauksessa, ei ole järkeä tuhota hyvää systeemiä ahneudella.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Ei, ei ja ei. Tätä paskaa nähtiin jo sen epäonnistuneen yrityksen ajan, jota ei minun kirjoissani edes koskaan tapahtunut.

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Jos eivät ota yli 30% tuotoista, ja valvovat että modit toimivat keskenään (tai ainakin selkeästi ilmoittavat jos eivät toimi), niin mikäs siinä.

Käyttäjän Lockdownn kuva
Lockdownn

Täällä tuppaa olemaan vähän kummallista porukkaa, kun haukkuu bethesdaa rahan ahneeksi yhtiöksi.
Olisi myös hyvä muistaa, että Bethesda teki pitkän ajan esimerkiksi Skyrimiä ja siihen vielä modaustyökalut ihmisille ketkä haluavat toteuttaa ideoitaan heidän tekemässään pelissä.

Aika kummallinen ajatus että yhtiö, jonka tarkoituksena on kuitenkin tehdä rahallista voittoa alkaisi yhtäkkiä tarjoamaan pelkästään muille mahdollisuutta kerätä ylimääräistä tuottoa heidän tuotteellaan ottamatta siivuakaan välistä.