Bethesda ei ole luovuttanut maksullisten modien suhteen huhtikuisesta Skyrim-skandaalista huolimatta.

Maksullisia modeja Skyrimin puitteissa Valven Steam-latauspalvelussa testaillut Bethesda jäi toimintansa vuoksi valtavan kritiikkitulvan jalkoihin keväällä. Yli 130 tuhatta nimeä muutamassa päivässä keränneen vasta-addressin myötä Valve ja Bethesda pyörsivät päätöksensä ja sulkivat modimarkkinat vain viikon toiminnan jälkeen.

Pelisivusto GameSpotin tuoreessa haastattelussa Pete Hines Bethesdan markkinointiosastolta kertoo yhtiön uskovan alkuperäiseen visioonsa edelleen kohtaamistaan vaikeuksista huolimatta. 

– Arvioimme toimintaamme tällä hetkellä uudelleen, mutta mielestämme modeihinsa paljon panostavien pitäisi voida monetisodia raatamisensa, Hines kertoo GameSpotille.

Hinesin mukaan äänekkäiden vastustajien ohella maksumodeilla on myös kannattajansa sekä pelaajien että modaajien keskuudessa. Keskustelua herättää kuitenkin edelleen esimerkiksi tuottojen jakotapa, jonka kautta suurin osa tehdystä voitosta virtaa suoraan Bethesdan ja Valven pussiin.

– Me uskomme, että modatun pelin tekijöinä meillä on oikeus osaan tuotoista, Hines toteaa.

On kuitenkin epävarmaa, tuleeko maksumodiohjelma koskaan palaamaan Steamiin: Fallout 4:ää tällä hetkellä työstävällä Bethesdalla on Hinesin mukaan riittämiin töitä jo ilmankin.

– Rehellisesti sanottuna en todellakaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Idea ei toiminut Skyrimin kohdalla, ja tällä hetkellä meillä on suurempiakin huolia, mies summaa.

Lähde: GameSpot, Kotaku

Lisää luettavaa