Bethesda Softworks on tehostanut omaa mobiilikehitysvoimaansa hankkimalla kanadalaisen Alpha Dog Games -studion.

Seitsemän vuotta toiminnassa ollut yhtiö on ollut vastuussa sellaisten nimikkeiden, kuten hirviöstrategiapeli MonstroCity: Rampagen, Ninja Golfin kuin toimintapeli Wraithbornen, tekijänä. Studiokaupasta ei ole paljastettu yksityiskohtia, mutta Bethesda kertoo olleensa vakuuttunut Alpha Dogin sitoutumisesta luoda laadukkaita ja syvällisiä mobiilikokemuksia.

Bethesda tunnetaan edelleen enemmän pc- ja konsolijulkaisijana, mutta viimeisinä vuosina se on panostanut kasvavissa määrin myös mobiilipuoleen isojen sarjojensa kanssa. Tulokseksi tästä on saatu tähän asti Fallout Shelterin, The Elder Scrolls: Bladesin, The Elder Scrolls: Legendsin ja uuden Commander Keen -seikkailun kaltaisia tuotoksia.

Bethesdan ja sen emoyhtiö ZeniMaxin studiotarjonta on koostunut viime aikoina niin The Elder Scrolls Online -tekijä ZeniMax Online Studiosista, Doom-tekijä id Softwaresta, Dishonored– ja Prey-työstäjä Arkane Studiosin kahdesta eri osastosta, The Evil Withinin luoneesta Tango Gameworksista, Wolfenstein-sarjasta nykyisin vastaavasta MachineGamesista sekä neljästä eri Bethesda Game Studios -yksiköstä. Tiedossa ei ole, jatkaako Alpha Dog toimintaansa vanhalla nimellään vai ujutetaanko sekin vielä Bethesda Game Studios -brändin alle.

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa