Bethesdan aamuöisessä E3-lehdistötilaisuudessa nähtiin Fallout 4:n ja Doomin kaltaisten suurnimikkeiden lisäksi pelikuvaa myös verkkomoninpelien kulunutta kaavaa uudistavasta BattleCrysta.

Ruutia säännöstelevän fiktiivisen kieltolain aikakauteen sijoittuva BattleCry vaihtaa verkkoräiskinnöistä tutut pyssyt nuijiin ja jousiin. Taktiseen tiimityöhön panostavassa ilmaispelissä pelaajat ottavat yhteen joko 12 tai 24 hengen taisteluissa virallisiksi sota-alueiksi julistetuilla kentillä.

Aidosta historiasta inspiraatiota ammentavan pelin sai Bethesdan tilaisuudessa upouuden klaanin: eurooppalais- ja venäläishenkisten imperiumien rinnalla rähinöi myös aasialainen Han Empire, jonka sotureista julkaistuja kuvia voi selailla yllä olevan gallerian kautta.

Messuilla nähty traileri esittelee aiemmin julkaistun kuvamateriaalin tapaan pelin eri hahmoluokkia ja niille ominaisia, hyvin monimutkaisia lähitaisteluaseita. Pelin tyylitellyn sarjakuvamaisesta ulkoasusta vastaa muun muassa hiiviskelypeli Dishonoredin omaperäistä taidesuuntaa luotsannut Viktor Antonov.

BattleCryn suljettu beetatesti on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, ja sen maailmanlaajuisen, avoimen testailun on määrä alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Avoimessa beetatestissä päästään kokeilemaan Bethesdan mukaan viittätoista eri hahmoa, ja siihen voi jo ilmoittautua pelin verkkosivuilla. Ennen tämän viikon torstaita mukaan ilmoittautuvat saavat pienen virtuaalipalkinnon lisäksi paalupaikat beetajonosta.

Lähde: VG247, Polygon

Lisää luettavaa