Microsoftin perustaja Bill Gates on kertonut tukevansa yhtiön uutta toimitusjohtaja Satya Nadellaa, mikäli tämä päättää irroittaa Xbox-pelikonsoleista vastaavan osaston.

Gates kertoi Fox Business Networkin haastattelussa, ettei hän pidä Xboxin irtautumista itsestäänselvänä vaihtoehtona Microsoftille. Gatesin mukaan pelaaminen on osa yhtiön laajempaa strategiaa. Microsoftin pyrkimyksenä onkin tuoda Windows- ja Xbox-pelaamista jatkossa lähemmäs toisiaan.

-Meillä on kokonaisvaltainen strategia pelaamiselle, joten se ei ole niin itsestäänselvää kuin luulisi, Gates totesi Xbox-divisioonan irroittamisesta.

Gates kuitenkin kertoi haastattelussa tukevansa helmikuussa Microsoftin toimitusjohtajaksi nimitettyä Nadellaa ”ehdottomasti”, mikäli hän päätyisi irroittamaan Xbox-toiminnot yhtiöstä. Washington Postin mukaan vaikutusvaltaiset osakkeenomistajat ovat yrittäneet saada Microsoftia luopumaan epäolennaiseksi katsomistaan toiminnoista. Xboxin ohella irroittamishuhujen kohteina on ollut myös yhtiön Bing-hakupalvelu.

Lähde: Fox Business

Lisää luettavaa