Bioshockin isältä upouusi scifiroolipeli / Uutiset / pelaaja.fi

Bioshockin isältä upouusi scifiroolipeli

28.01.2015 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
7

Bioshockin luoja Ken Levine vastaili eilen Twitterissä fanien kysymyksiin uuden peliprojektinsa tiimoilta.

Irrational Gamesin vuosi sitten sulkenut Levine kertoi uuden studionsa kehittävän pienimuotoista avoimen maailman roolipeliä. Miehen mukaan peli tulee näillä näkymin sijoittumaan tulevaisuuden scifimiljööseen.

Tarinankerrontaan uudessa projektissaan keskittyvä Levine toivoo pystyvänsä luomaan monihaaraisen juonen, jota voi myöhemmin laajentaa lisäosin. Pelin keskeisin ominaisuus on jonkinlainen intohimojärjestelmä, jonka ympärille pelaajalle annetut tehtävät rakentuvat.

 Pelimme juoni tulee keskittymään pieniin valintoihin, jotka yhdistyvät toivon mukaan suuremmaksi kokonaisuudeksi. Tavoittelemme uudelleenpeluuarvoa, Levine selvensi.

Pelin päähahmo tulee Levinen mukaan olemaan valmiiksi kirjoitetun persoonan sijaan lähempänä tyhjää kuorta, jonka pelaaja täyttää. Tyylillisesti mies mainitsi pelin muistuttavan Stanley Kubrickin ja Wes Andersonin formalistisia elokuvia.

Uusi projekti ei ole vielä edennyt edes prototyyppivaiheeseen, mutta Levine kertoo nimettömän studion olevan jo täydessä työn touhussa. Tällä hetkellä peliä kehitetään vain pc:lle.

Kesän suurmessuilla projektista ei tulla Levinen mukaan kuulemaan, mutta hän vihjasi osallistuvansa maaliskuussa PAX East –tapahtumaan. Esittelykuntoisen prototyypin mies toivoo valmistuvan muutaman kuukauden sisällä.

Lähde: Twitter, GameSpot

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Kuulostaa hyvältä, ja Levinen tuntien tarina tulee olemaan loistava. Ikävä, jos tulee vain pc:lle.

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Omasta mielestäni on taas hyvä, että tulee vain PC:lle, koska silloin on edes hieman toivoa Linux-versiosta. Jostain syystä monialusta pelit harvemmin ilmestyvät tuolle suosimalleni käyttöjärjestelmälleni.

Mutta tämä taas ei liittynyt uutiseen. Katsotaan, mitä pelistä tulee. Pelit, joiden mainostetaan keskittyvät moniulotteiseen tarinaan harvemmin tarjoavat mitä lupaavat (tosin poikkeuksiakin on).

Käyttäjän vjellu kuva
vjellu

Hyvä, turhat kahleet poissa, kun keskitytään pc:hen

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Jesjes, mielenkiinnolla odotellaan! Ken Levine on yksi suosikkihenkilöistäni pelialalla. Miehellä on vahvat mielipiteet ja visiot, ja tekee tietenkin loistavia pelejä.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

Itsellä taas harmittaa tuo pc sen takia, etten tule koskaan saamaan pelitietokonetta. Joka tarkoittaisi siis, etten voisi sitä edes kokeilla, ja Levinen pelit on todella kovin odottamiani.

Lainaus käyttäjältä vjellu

Hyvä, turhat kahleet poissa, kun keskitytään pc:hen

Tuskin ne mitään kahlitsisi, jos kerran tekevät "pienimuotoista avoimen maailman roolipeliä".

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Polygamia.pl: BioShock Infinite first gameplay: http://youtu.be/H0fDEA0BFSM

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä realOG

Polygamia.pl: BioShock Infinite first gameplay: http://youtu.be/H0fDEA0BFSM

Mitä tuosta? Kaikkihan sen on nähnyt.
Tuo esittelee tarinaa aika tiivistetysti, ja siinä on muutama asia, jotka on karsittu pääpelistä, ja lisätty siihen sitten piilotettuna tarinana.

Nostoja