BioWare-pomo: seuraava Dragon Age nojaa vahvasti tarinaan ja hahmoihin – "live"-ominaisuuksista silti myös puhuttu / Uutiset / pelaaja.fi

BioWare-pomo: seuraava Dragon Age nojaa vahvasti tarinaan ja hahmoihin – "live"-ominaisuuksista silti myös puhuttu

26.01.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
6

BioWaren nykyinen johtaja Casey Hudson lupaa, että myös seuraava Dragon Age -sarjan osa on tarinaan ja hahmoihin keskittyvä pelikokemus.

Hudson otti asian puheeksi Twitterin puolella hieman sen jälkeen, kun peliblogi Kotaku raportoi BioWaren Anthem-pelin julkaisun siirtyvän todennäköisesti ensi vuoteen. Samaisen raportin yhteydessä Kotaku kertoi kuulleensa, että uuden Dragon Age -pelin kehittäminen on käynnistetty viimeisen vuoden aikana ainakin jollain muotoa uusiksi, jotta siihen saataisiin lisättyä jonkinlaisia "live"-elementtejä. Tämä on herättänyt kysymyksiä erityisesti siitä, että ollaanko Dragon Agea muuntamassa enemmän palveluvetoisen pelin suuntaan.

Hudsonin mukaan live-elementeillä on tarkoitettu "jatkuvaa tarinankerrontaa", joka tapahtuu pelin varsinaisen päätarinan jälkeen. Tätä ovat periaatteessa mukailleet myös Kotakun lähteet siinä mielessä, että nekin ovat korostaneet tarinan ja hahmojen pysyvän uuden Dragon Agen keskiössä. Yksityiskohtiin Hudson ei ole asian suhteen halunnut vielä mennä, sillä hän kokee ajankohdan olevan vielä liian aikainen sellaiseen.

Mitenkään vauhdilla uutta Dragon Agea ei kannattanekaan odottaa pihalle. Kotakun tietojen mukaan Anthem vie tällä hetkellä niin ison osan BioWaren huomiosta, että parhaillaan vain pienet tiimit katsovat enää seuraavan Dragon Agen ja massiiviroolipeli Star Wars: The Old Republicin perään. Dragon Age -tuottaja Mark Darrah ilmoittikin aiemmin tällä viikolla Twitterissä, että hän toimii tuottajana nykyisin myös Anthemin kehityksessä.

Keskusteluja jopa Star Wars: The Old Republicin kehityksen lopettamisesta on ollut Kotakun mukaan ilmassa. Mitään konkreettista päätöstä asian suhteen ei ole kuitenkaan sen lähteen mukaan tehty.

Lähde: Casey Hudson (Twitter), Kotaku, Mark Darrah (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Kysyn vain että kuinka paljon näille "palvelu"-peleille on kysyntää? Nykyään (kärjistäen) joka toinen peli on vuosia päivitettävä moninpeli ja/tai peli palveluna, joista jokainen yrittää sitoa pelaajansa siihen mahdollisimman pitkäksi ajaksi.

Itse menen täysin toiseen suuntaan. Mitä tiiviimpi peli, niin sitä paremmalta, raikkaammalta ja virkistävämmältä se tuntuu. Se on oikeasti nykyään jo harvinainen tunne että peliä kohtaan jää nälkä. Että oikeasti tarkistaa olisiko lisäosia tarjolla.

Ei se pelin kesto ole mikään tae laadusta. Olen myös huomannut että lyhyemmistä peleistä nautin useamman kerran ja saan sitä kautta niitä niin kovin arvokkaita lisäpelitunteja. Sen lisäksi siis, että usein ne arviot pelin kestosta on muutenkin itsellä pitempiä kun rauhassa etenen ja tutkin jos on vähänkään tutkittavaa.

Toki minulla ei myöskään ole mitään vastaan esim. Witcher 3:n tapaisille järkäleille, kunhan ne myös viihdyttävät koko kestonsa ajan, kuten kyseinen teos teki. Se teki sen vieläpä lisäosiaan myöten.

Pääosa peleistä silti turvautuu yhä keinotekoiseen tai muuten tylsään taikka puuduttavaan puurtamiseen pelituntien lisäämiseksi. Grindiä, grindiä.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Ai, ettäkö tästä olisi vielä tulossa yksinpeli? Kyllä ne lootboxit jotenkin silti pitää mukaan saada. Ei se muuten ole EA:n peli.

Juuri tällä viikolla vihdoin pakotin itseni pelaamaan Dragon Age Inquisitionin ja Trespasser DLC:n läpi ja oli se kyllä melkoista puurtamista. Periaatteessa gameplay on ihan hyvää omaan makuuni. Tykkäsin taistelusta ja erilaisista hahmoluokista mitä peli tarjoaa. Erityisesti Knight Enchater sopi omaan pelityyliini. Peli myös näyttää ihan kivalta ja pelialueet miellyttävät pääosin silmää. Mutta siihen ne positiivisuudet aika pitkälti rajoittuu. Päätarina on melko tuttua maailmantuho huttua. Eikä kässäri oikein säväytä millään osa-alueella. Hahmot ovat tuttua BioWaren ärsyttävästä kusipäähän tyyppisiä (poislukien Varric).

Sitten päästäänkin siihen poisleikattuun loppuun pelistä, eli The Trespasser DLC:n. Se on kyllä yksi turhimmista DLC:stä mitä olen pelannut vähään aikaan. Oli pakko tiputtaa vaikeusaste Insanitystä Casuaaliin, että se loppuisi nopeammin. Mitään muuta pointtia DLC:llä ei ollut kuin loppu, missä selitettiin kaikki, Corypheus, Inquisition jne. Se muutama minuutti lopusta oli sitä tärkeää sisältöä, muuten se oli pelkkään turhaa täytettä. Sen lopun olisi hyvin voinut sisällyttää emopelin loppuun, mutta EA tykkäsi mieluummin leikata sen pois ja täyttää sen turhalla paskalla, että siitä voisi nyhtää ylimääräistä. Eipä ole kovin kummoiset odotukset DA4:sta kohtaa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

En luota Mass Effect: Andromedan jälkeen Biowaren (vaikka olisikin vain logo boxissa) kykyyn tehdä mitään laadukasta.

Käyttäjän Laura sfa kuva
Laura sfa

En ole vielä heittänyt lusikkaa nurkkaan Dragon Agen suhteen, vaan toivon ja odotan, että tulee vielä jotain odottamisen arvoista. Inquisitionin pelasin lisäosineen kahdesti läpi (toinen läpipeluu kylläkin vei 2 vuotta, mutta silti tykkäsin aika ajoin pelin pariin palailla). Moninpeliin en ikinä edes koskenut. Tykkään Dragon Agen tarinauniversumista, peli jäi kutkuttavaan paljastukseen Fadesta ja kiinnostaa kyllä tietää, mitä tulevaisuus tuo. Kaikenlaiset live-elementit kyllä vähän pelottavat.
Andromedakaan ei ollut maailman huonoin peli, mutta hukkasi kyllä huikean potentiaalinsa. Mahdollisuuksia kun olisi ollut vaikka mihin.

Käyttäjän Nelia19 kuva
Nelia19
Lainaus snaketus

En luota Mass Effect: Andromedan jälkeen Biowaren (vaikka olisikin vain logo boxissa) kykyyn tehdä mitään laadukasta.

Mikäli en ole väärin ymmärtänyt niin Andromedan taustallahan oli nimenomaan uusi ja kokematon tiimi aiempien sijaan? Jos Bioware oppi kovan läksynsä tästä että näitä suurnimikkeitä ei anneta kokemattomien naamojen käsiin niin jospa tuosta Andromeda-fiaskosta päästäisiin vielä yli, näin varovaisesti toivon.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Nelia19

[quote="snaketus"]En luota Mass Effect: Andromedan jälkeen Biowaren (vaikka olisikin vain logo boxissa) kykyyn tehdä mitään laadukasta.[/quote]
Mikäli en ole väärin ymmärtänyt niin Andromedan taustallahan oli nimenomaan uusi ja kokematon tiimi aiempien sijaan? Jos Bioware oppi kovan läksynsä tästä että näitä suurnimikkeitä ei anneta kokemattomien naamojen käsiin niin jospa tuosta Andromeda-fiaskosta päästäisiin vielä yli, näin varovaisesti toivon.

Ei se Biowarekaan saa mitä tahansa varmaan oman päänsä mukaan tehdä kun EA sentäs omistaa sen

Nostoja