BioWaren uusi toimitusjohtaja lupaa pelastaa pelitalon maineen – entinen FIFA-johtaja astuu ruoriin / Uutiset / pelaaja.fi

BioWaren uusi toimitusjohtaja lupaa pelastaa pelitalon maineen – entinen FIFA-johtaja astuu ruoriin

15.06.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
7
BioWare, Gary McKay

BioWare on virallisesti nimennyt Gary McKayn pysyväksi toimitusjohtajakseen viime vuonna pelitalosta lähteneen Casey Hudsonin tilalle.

McKay otti väliaikaisen toimitusjohtajan roolin Hudsonin jätettyä Mass Effectin ja Dragon Agen joulukuussa. Sitä ennen hän toimi yhtiön kehitysjohtajana liityttyään yhtiöön tammikuussa 2020.

– Aloitin urani alalla EA:n kanssa jo vuonna 1998, ja oli niin jännittävää nähdä studion ja yrityksen kasvavan alkuaikoina. Vietin seuraavat seitsemän vuotta EA:n kanssa ennen kuin siirryin eteenpäin. Mutta nyt voisi sanoa, että olen tehnyt täyden ympyrän, McKay kertoo.

McKayn EA-ura huipentui FIFA-pelisarjan kehitysjohtajuuteen. Sittemmin alan veteraani on toiminut johtotehtävissä Roadhouse Interactivessa, Navigator Gamesissa, Propaganda Gamesissa sekä GREE Internationalissa.

Hudson ei ole vielä kertonut BioWaren jälkeisistä suunnitelmistaan, mutta on omien sanojensa mukaan työstämässä jo jotain uutta.

Lähde: BioWare

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

>FIFA-johtaja

Loottibokseja, loottibokseja kaikkialla.

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni
Lainaus

Entinen FIFA-johtaja lupaa pelastaa Biowaren maineen

Ei tule heti mieleen, milloin olisin lukenut oksymoronisemman jutun. Biowaren talouden mies saattaa kyllä pelastaa, koska FIFA on tunnettu lasten uhkapeleistä, jotka ovat tunnetusti hyvä rahalehmä. Pelitalon maine sen sijaan tuhoutuu lopullisesti, jos McKay alkaa soveltaa FIFAn oppeja Biowaren peleihin.

Tai ehkä tässä puhutaan lafkan maineesta osakkeenomistajien eikä pelaajien keskuudessa.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Täytyy nähdä ensimmäinen täysin uusi peli hänen tekemänään. Ainakin tuo Mass effect legendary edition on ollut ihan hyvä, mutta kun sinut tunnetaan pelistä kuten fifa niin tottakai varauksella suhtaudutaan.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Roolipelitalon tulee pelastamaan urheilupeleistä tuttu hahmo. Ehkä saadaan Fifa Mass Effect crossover, jossa pelataan esim. Citadelilla tai joku huippuottelu jossain Dragon Agen luolastoissa. BioWaren toiminta ei kyllä ole vakuuttanut vähään aikaan, eikä tämä nyt osakkeita (pelaajien) silmissä ihan hirveästi nosta.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Jos lukutaito ja laskupää ei nyt pahemmin täpästä, niin McKay on lähtenyt EA:lta jo 2005 ja tuli takaisin 2020 Biowaren leipiin. Eipä ole siis loottiboksikaudella ollut FIFA-luotsina.

On toki luultavasti nähnyt oman osansa loottibokseista noissa mobiilipelitaloissa, joissa on tässä väliaikana käynyt kääntymässä.

Käyttäjän Kiki kuva
Kiki
Lainaus Haerski

Jos lukutaito ja laskupää ei nyt pahemmin täpästä, niin McKay on lähtenyt EA:lta jo 2005 ja tuli takaisin 2020 Biowaren leipiin. Eipä ole siis loottiboksikaudella ollut FIFA-luotsina.

On toki luultavasti nähnyt oman osansa loottibokseista noissa mobiilipelitaloissa, joissa on tässä väliaikana käynyt kääntymässä.

Tätä meinasin itsekin tulla sanomaan, kyseessä on jehu joka vuosien 1998 ja 2005 välillä löi sen Fifan sinne The Futispelin paikalle. Ja tuo välissä kääntyminen "pienissä" projekteissa pitää sisällään studioiden potkaisemista käyntiin ja toimitusjohtajan sekä operatiivisen johtajan virassa toimimista useammassa eri yhtiössä.
Tyypillä löytyy oikeasti kokemusta johtajan roolista useammalta eri taholta, mikä on oikeastaan aika hemmetin mielenkiintoinen juttu noin omasta mielestä, jos ajattelee Biowaren tulevaisuutta. Anthemin kaltaisen päämäärättömän teoksen jälkeen firma tarvitsee sellaista tyyppiä joka kertoo +300 päiselle henkilöstölle mistä, milloin ja miksi kana kusee.

Käyttäjän GrumpyOldMan kuva
GrumpyOldMan

Toivottavasti pian tulee lisää tietoa siitä, miten McKay aikoo Biowaren maineen pelastaa. Tarkoittaako se rohkeasti paluuta firman perusvahvuuksiin (yksinpelattavat roolipelit) vai jatketaanko Anthemin avaamalla polulla ja pusketaan ulos lisää verkossa pelattavia moninpelejä?

Aiemmat uutiset esim uuden Dragon Agen kohdalla ovat antaneet ymmärtää, että oltaisiin palaamassa vanhaan hyvään formaattiin, mutta aina kun firman isopomo vaihtuu voi samalla vaihtua myös yhtiön strategia.

Nostoja