Uusi Black Ops se vain räjäyttää pankkeja – miljardiraja nopeasti rikki / Uutiset / pelaaja.fi

Uusi Black Ops se vain räjäyttää pankkeja – miljardiraja nopeasti rikki

5.12.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
17

Call of Duty: Black Ops II on tuottanut miljardi dollaria eli noin 760 miljoonaa euroa 15 päivässä, Activision ilmoittaa. Luvut perustuvat yhtiön sisäisiin arvioihin sekä Chart Track -markkinatutkimusyhtiön keräämiin tietoihin.

Viime vuonna julkaistun Call of Duty: Modern Warfare 3:n kerrotaan yltäneen samaan tulokseen 16 päivässä. Activision myös huomauttaa, että James Cameronin menestyselokuva Avatar rikkoi miljardin dollarin tuottorajan 17 päivässä.

Activisionin julkaisujohtajana toimivan Eric Hirshbergin mukaan Call of Duty -sarja tulee tulevaisuudessa seuraamaan erityisesti Black Ops II:n esimerkkiä. Pukumies näkee menestyksen kannalta tärkeänä, että pelisarjaan tuodaan tuoreita ideoita ja innovaatioita kunnioittaen samalla sitä, mihin pelaajat aikoinaan pelisarjassa rakastuivat.

Tämän hetken tarkkoja kokonaismyyntilukuja ei Black Ops II:ta koskien paljastettu. Ainakin Britanniassa pelin on kuitenkin katsottu peräti laahanneen hieman Modern Warfare 3:n perässä menestyksestä huolimatta.

Suomessa Black Ops II on pysynyt vahvasti viimeisten viikkojen myydyimpänä pelinä.

Call of Duty: Black Ops II julkaistiin marraskuun 13. päivä Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja pc:lle sekä myöhemmin myös Wii U:lle. Pelin kerrotaan tuottaneen julkaisupäivänään sarjalle ennätykselliset 500 miljoonaa dollaria eli noin 390 miljoonaa euroa.

Lähde: Activision, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän juup3li kuva
juup3li

kuhan viel muutaman vuoden pysyis saman tasosena ku nyt

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Juupa juu, isoja puheita... miten olis vaikka harvemmat julkaisut, siinä olisi jo vähän innovaatiotakin mukana.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-

En vain vittu tajua miten se uppoo, no itselläni on 15-vuotias pikkuveli joka tahtoo jatkuvasti tuota peliä joululahjaksi niin ymmärrän sinäänsä että 8-18 ikä-luokaan suunattu aivoton räiskintä uppoo suurimpaan osaan yleisöön kuin mennään vanhemmille ruikuttaa, metacriticin user score vieläkin 4 luokkaa kaikilla alustoilla. Itselläni muisti juuri sen kuin julkaistiin MW1 ai että se oli uniikki ja vieläkin....mutta liika on liikaa samaa multiplayerii ja hollywood efekti singleplayer, löisin vaikka vetoa jos heität 10 vuotiaalle ohjaimen ja pelaa ekaa kertaa codia niin sillä menee 2 päivää jos sitäkään ni on jo prestiget ja tyyli millä pelata siellä ***un paukkeen keskellä.

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-
Lainaus käyttäjältä balcony

^
Miten voi sijoittaa 8-vuotiaan ja 18-vuotiaan samaan luokkaan? Sitten vielä, että metacritic on täynnä trolleja laittamassa codille nollan, vaikka ei ole edes pelannut sitä. Perjantaina saapuu postissa black ops 2 minulle. Näyttää hyvältä peliltä. En ole mikään fanboy, koska minusta mw3 on aivan täyttä p*kaa. Surkeat mapit ja op aseet.

Se onkin ikä haarukka mitä veikkasin, janoselväkylläehkä ja anteeksi se 8 vuotta oli ehkä kuivaheitto mutta 10v on ehkä se maaginen luku, ja anteeksi jos katson tietoni metacriticistä harmi vain että ne kaikki trollipaskanpuhujat ovat vain samaa mieltä kuin minä niin otan asian ihan kevyesti, fanita mitä fanitat vaikka robinia ku postis tulee heitä vaikka fronside ollie ja peli käyntiin.

Käyttäjän Agentti_Kolme kuva
Agentti_Kolme
Lainaus käyttäjältä balcony

^
Miten voi sijoittaa 8-vuotiaan ja 18-vuotiaan samaan luokkaan? Sitten vielä, että metacritic on täynnä trolleja laittamassa codille nollan, vaikka ei ole edes pelannut sitä. Perjantaina saapuu postissa black ops 2 minulle. Näyttää hyvältä peliltä. En ole mikään fanboy, koska minusta mw3 on aivan täyttä p*kaa. Surkeat mapit ja op aseet.

Noh surkeat mapit ja aseet on tulossa, jos BO1 verrataan. Jos minulta kysytään niin liian mw3 tyylinen peli kyseessä. Jopa nuketownista saatiin sen hauskuus pilattua. Niitä hyviäkin puolia löytyy, mutta tässä kaikki tällä kertaa...

PS: tykkään -raffision- sun aseenteesta. Ylipäätään peleihin pitäs saada sitä jotain uutta eikä kehittää jatko osia taivaaseen/helvettiin asti. Asia vaan on niin että "tuttu ja turvallinen" myy hyvin, niikun näkyykin. Itse pelialalle pyrkivänä nuorena ihmisenä yrittäisin saada jotain uutta ja innovatiivista takaisin peleihin, niinkuin niissä ennenvanhaan tuppasi aina olemaan.
AGU kuittaa

Käyttäjän -raffision- kuva
-raffision-
Lainaus käyttäjältä balcony

Luuletko raffision, että olen joku nappula joka kuuntelee tuota paskaa? Olen sinua vanhempi ipana ja olet nolo.

En sanonut että olisin vanhempi eikä kukaan väitäkkään mutta nyt uskon kiitos vastauksesta TAI sitten et kestä kunnon jejoota ja olet..olet hmmh...en tiedä sanaa sille mutta olen kohdannut netissä ihmisä jotka suuttuu/ kiukuttelee ja tämän jälkeen haukkuu itseään vanhemmaksi kuin ei keksi muuta, mut hei, no problemo, ku pelis tulee postiin niin hae siwasta vähän olutta ja kaikki frendit messin pelaa ja puhukaa vaikka musta sekä näytä kavereilles kommenttia että mitä lapsellinen olen.

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

On siinä kyllä tahkottu sitä rahaa. itselleni kyllä tuo mielenkiinto lopahti BO2 aika nopeasti, välillä tulee väännettyä SD:tä serkun kanssa mutta eipä oikein muuten enää.

Käyttäjän Vilbo kuva
Vilbo

En sitten tiedä tosta ikähaarukasta, ku mun 40v isäkin on pelannu cod 4 stä lähtien kaikkia codeja aina koko vuoden seuraavan julkaisuun (wawia lukuunottamatta). Ite pelaan hyvinkin erilaisia pelejä, mutta kaikki codit on tullut hankittua. Osaa on tullut pelattua enemmän kuin toisia, mutta ei niistä mikään oikeasti ole ollut huono peli.

Käyttäjän Lukkimies kuva
Lukkimies

Peli tienaa tollasia summia ja pojat ei saa enää kun vuosi vuodelta paskempaa nettikoodia. Hipfirellä ammut kentän toiseen päähän kärpästäkin silmään submarinel. En ajatellut ostaa mw4

Käyttäjän Tunna kuva
Tunna

Olisihan tuo James Cameronin Avatar rikkonut varmasti miljardin nopeamminkin, jos se olisi tehty jotain vanhaa leffaa vähän muuttamalla ja laittamalla 60-70€ hintalappu.

Kyllähän kaikki CODit on hyviä pelejä, ei vain huvita joka vuosi pulittaa niin suolaista hintaa vähän erilaisesta pelikokemuksesta ja turhan ad/hd -meininkisestä multiplayeristä