Call of Duty: Black Opsin jatko-osa laittoi räiskintäsarjan julkaisuennätyksen uusiksi / Uutiset / pelaaja.fi

Call of Duty: Black Opsin jatko-osa laittoi räiskintäsarjan julkaisuennätyksen uusiksi

16.11.2012 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
28

Call of Duty -sarja jatkaa huimien rahakasojen takomista tänäkin vuonna. Julkaisija Activision on ilmoittanut, että tiistaina julkaistu Call of Duty: Black Ops II  tuotti yhtiölle vuorokaudessa arvioilta yli 500 miljoonaa dollaria eli noin 390 miljoonaa euroa.

Peli rikkoo näin ollen viime vuonna julkaistun Call of Duty: Modern Warfare 3:n tekemän ennätyksen. Aikaisempi teos myi julkaisussaan noin 6,5 miljoonaa kappaletta ja tuotti 400 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli tuolloin suurin viihdelanseeraus koskaan.

Tämä on neljäs vuosi peräkkäin, kun Call of Duty -peli näyttäisi rikkovan edellisosansa asettaman ennätyksen. Alkuperäinen Black Ops takoi rahaa aikoinaan 360 miljoonaa dollaria ja Modern Warfare 2 310 miljoonaa.

Samalla Activision on hehkuttanut, että koko Call of Duty -sarja on tienannut nyt enemmän kuin Star Wars- ja Harry Potter -elokuvat ovat tehneet rahaa lipputuloillaan. Kannattaa tosin huomioida, että leffaliput tuppaavat olemaan hieman fyysisiä pelejä halvempia.

Kuluneen vuoden kovimmat lanseeraustulot oli tätä ennen tehnyt Halo 4. Peli toi 24 tunnissa Microsoftille rahaa 220 miljoonaa dollaria. Toisin kuitenkin kuin Black Ops II, julkaistiin Halo 4 vain Xbox 360:lle.

Lähde: Activision

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Minä menetän uskoni ihmiskuntaan.

Käyttäjän Kakkuonhyvaa kuva
Kakkuonhyvaa

Mitä ihmettä nyt? Milloin ihmiset kyllästyvät CoD:iin?

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus

Kuluneen vuoden kovimmat lanseeraustulot oli tätä ennen tehnyt Halo 4. Peli toi 24 tunnissa Microsoftille rahaa 220 miljoonaa dollaria. Toisin kuitenkin kuin Black Ops II, julkaistiin Halo 4 vain Xbox 360:lle.

Tähän liittyen olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten nuo CoDin myynnit on jakautuneet alustojen välillä. Veikkaus on kuitenkin boksilla eniten sitten pleikalla ja vähiten pc:llä, erot olisi tosin kiva tietää.

Käyttäjän Malarkey kuva
Malarkey

Eihän tämä enää yllätä. Sitten on jo uutisille aihetta, kun uusi COD ei riko ennätystä. :P Halo nelonenkin tehnyt kyllä kovan tuloksen, kun on yksinoikeuspeli.

Onnea (ja kiitos) vaan Treyarchille ja 343:lle. Molemmat pelit ovat kovassa kulutuksessa tänäkin viikonloppuna.

Käyttäjän Arbiter- kuva
Arbiter-

Ei ainakaan markkinointi kuse Activisionilla... ;)

Käyttäjän juup3li kuva
juup3li

No eihän se yllätys ole, että hyvä peli myy hyvin.

Käyttäjän antpm kuva
antpm (ei varmistettu)
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

LainausKuluneen vuoden kovimmat lanseeraustulot oli tätä ennen tehnyt Halo 4. Peli toi 24 tunnissa Microsoftille rahaa 220 miljoonaa dollaria. Toisin kuitenkin kuin Black Ops II, julkaistiin Halo 4 vain Xbox 360:lle.Tähän liittyen olisi ihan mielenkiintoista nähdä miten nuo CoDin myynnit on jakautuneet alustojen välillä. Veikkaus on kuitenkin boksilla eniten sitten pleikalla ja vähiten pc:llä, erot olisi tosin kiva tietää.

Katso osoitteesta http://www.vgchartz.com/ Siellä on kaikkien Call of Dutyjen tarkat alustakohtaiset myyntiluvut.

Käyttäjän TheCpp0 kuva
TheCpp0 (ei varmistettu)

Nyt tekee mieli sanoa että ei tämä edes mikään uutinen enää ole. . . .

Eihän tuo tosiaan mikään ihme ollut. Näyttivät kyllä niin pistävän uusia juttuja tuohon. Pakostikin siitä kiinnostuu kun jotain vaihtelua tähänkin sarjaan on tullut!

Käyttäjän YritaEdes kuva
YritaEdes
Lainaus käyttäjältä antpm

Katso osoitteesta http://www.vgchartz.com/ Siellä on kaikkien Call of Dutyjen tarkat alustakohtaiset myyntiluvut.

Vgcgartz on veikkaus sivusto jonka lukemat ovat 80% ajasta arvauksia, joten en laittaisi heidän luvuilleen paljoakaan arvoa.

Käyttäjän chelsea kuva
chelsea
Lainaus käyttäjältä YritaEdes

Lainaus käyttäjältä antpmKatso osoitteesta http://www.vgchartz.com/ Siellä on kaikkien Call of Dutyjen tarkat alustakohtaiset myyntiluvut.Vgcgartz on veikkaus sivusto jonka lukemat ovat 80% ajasta arvauksia, joten en laittaisi heidän luvuilleen paljoakaan arvoa.

Yleensä muistaakseni jakautunut seuraavalla tavalla XO n.50%, Pleikkari n.40% ja PC n.10%