Call of Duty -sarja jatkaa huimien rahakasojen takomista tänäkin vuonna. Julkaisija Activision on ilmoittanut, että tiistaina julkaistu Call of Duty: Black Ops II  tuotti yhtiölle vuorokaudessa arvioilta yli 500 miljoonaa dollaria eli noin 390 miljoonaa euroa.

Peli rikkoo näin ollen viime vuonna julkaistun Call of Duty: Modern Warfare 3:n tekemän ennätyksen. Aikaisempi teos myi julkaisussaan noin 6,5 miljoonaa kappaletta ja tuotti 400 miljoonaa dollaria. Kyseessä oli tuolloin suurin viihdelanseeraus koskaan.

Tämä on neljäs vuosi peräkkäin, kun Call of Duty -peli näyttäisi rikkovan edellisosansa asettaman ennätyksen. Alkuperäinen Black Ops takoi rahaa aikoinaan 360 miljoonaa dollaria ja Modern Warfare 2 310 miljoonaa.

Samalla Activision on hehkuttanut, että koko Call of Duty -sarja on tienannut nyt enemmän kuin Star Wars- ja Harry Potter -elokuvat ovat tehneet rahaa lipputuloillaan. Kannattaa tosin huomioida, että leffaliput tuppaavat olemaan hieman fyysisiä pelejä halvempia.

Kuluneen vuoden kovimmat lanseeraustulot oli tätä ennen tehnyt Halo 4. Peli toi 24 tunnissa Microsoftille rahaa 220 miljoonaa dollaria. Toisin kuitenkin kuin Black Ops II, julkaistiin Halo 4 vain Xbox 360:lle.

Lähde: Activision

Lisää luettavaa