Blade Runner -peli yli 20 vuoden takaa elää taas! Kadonnut koodi koottiin uudelleen myyntikuntoon / Uutiset / pelaaja.fi

Blade Runner -peli yli 20 vuoden takaa elää taas! Kadonnut koodi koottiin uudelleen myyntikuntoon

17.12.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8
Blade Runner, Westwood Studios, seikkailu, scumm, ScummVM, GOG

Westwood Studiosin seikkailupeliklassikko Blade Runner on tuotu ensimmäistä kertaa ostettavaksi digitaalisesti. Kauppapaikkana toimii tietysti GOG, jossa peliä myydään kympin hintaan.

Vuodelta 1997 peräisin olevan Blade Runnerin palauttaminen elävien kirjoihin ei ole ollut mikään simppeli tehtävä. Sen alkuperäinen lähdekoodi katosi Westwoodin muutettua aikoinaan Las Vegasista Los Angelesiin ja näin ollen se täytyi käytännössä rakentaa uusiksi pelin CD-levyjen pohjalta tehdyn takaisinmallinnuksen kautta. Työ vaati lopulta vanhojen LucasArts-pelien pyörittämiseen moderneilla koneilla suunnitellun ScummVM-ohjelman sekä kahdeksan vuotta sen yhteisön jäsenten elämästä.

Pelimuotoinen Blade Runner ei niinkään luo uusiksi Ridley Scottin klassikkoelokuvan tarinaa, vaan tapahtuu itse asiassa rinnakkain sen kanssa. Sekin sijoittuu osuvasti siis vuoden 2019 Los Angelesiin, eli meidän näkökannasta katsoen jo menneisyyteen.

Lähde: GOG

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Toivonu tätä gogiin joku sata vuotta. Ihan huikeeta. Myin idioottina aikoinaan fyysisen kopion tästä ja aina aikuisena harmittanut.

Käyttäjän Boblick kuva
Boblick

Minulta itseasiassa löytyy vielä alkuperäinen kopio pelistä, mutta en tiedä onko CD-levy enää siinä kunnossa, että CD-asema suostuu sitä lukemaan. Levyä on kyllä säilytetty siististi ja eikä se ole naarmuinen, mutta eipä sitä tyhjiössä silti ole pidetty. Kaapissa ja kotelossaan, joten paljon mahdollista, että levy on jo lukukelvoton. Tosin, eipä sitä vanhaa CD-versiota kai kovin helposti enää nykykoneilla toimimaan saakaan. En kyllä ole vuosiin yrittänytkään.

Hienoa, että pelistä saatiin GoG:n ikuistettu versio ja nykykoneille toimivaksi.

Käyttäjän Kiki kuva
Kiki

Meikäläisen oma kirpparilta ostettu kopio katosi lainattuani sen Sille Tyypille, joka ei koskaan palauttanut mitään takaisin...

:x

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Fyysinen kopio löytyy vielä täältä, mutta eipä tuota saisi enää nykykoneella toimimaan...

Itsehän pelailin aikoinaan läpi tämän pariin otteeseen vaikka hädin tuskin osasin englantia enkä ymmärtänyt juonesta juuri mitään :D se on jäänyt mieleen kuinka huikealta tuntui saada erilainen lippu riippuen siitä miten oli pelannut, Blade Runner oli ainakin itselleni se ensimmäinen peli jossa oli vaihtoehtoisia loppuja.

Aikoinaan teki myös vaikutuksen grafiikallaan, musiikillaan ja tunnelmallaan. Hienoa olisi saada tästä kunnollinen remake, vaan tuskin tulee ikinä tapahtumaan

Käyttäjän mur72 kuva
mur72

Mieluummin samoilta kirjottajilta jatko-osa, eli samantyypinen paralleelijuoni BR 2049 taustalta,

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Lähtee ostoon varmasti. Blade Runner on vaatimattomasti vain kaikkien aikojen suosikkielokuvani (Final Cut-versiona tietenkin), joten tätä olen vähän odotellutkin saataville.

Hyvä, että GOG vielä tekee näitä kulttuuritekoja, vaikkei näissä varmaan mitkään massiiviset rahat liiku.

Käyttäjän Agathon kuva
Agathon

Juuri muutama kuukausi sitten kävin läpi vanhoja pelibokseja ja tämä tarttui käsiin. Ajattelin siinä, että olisi kivaa jos tämäkin neljän CD:n peli saataisiin joskus uudelleenpelattavaksi, tässä kun on erilaisia loppuja ja tämän tarina haarautuu monessakin osassa, osa hahmoista kuolee, osa ei jne. Huippupeli :)

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

ohhoh...hienoa. Olin jo hyväksynyt ajatuksen siitä, että pitää haalia joku '98 Pentium kone itselleni päästäkseni pelaamaan tätä, mutta tämähän hoituu näin.

EDIT: muutamassa minuutissa GOG tili avattu, ja ensimmäinen PC peli sitten jonkun vuoden '96 hankittuna ':D

EDIT 2: ja enköhän heti muista myös miksi lopetin PC pelaamisen sillon joskus '96. GOG kaatuu ja antaa error messagea..sinne meni 8€

Nostoja