Blizzard on avoin Overwatchin alustojen väliselle yhteiselle hahmonkehitykselle / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzard on avoin Overwatchin alustojen väliselle yhteiselle hahmonkehitykselle

12.04.2018 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
4

Overwatchin pääsuunnittelija Jeff Kaplan on paljastanut tuoreessa haastattelussa Blizzardin olevan kiinnostunut yhdistämään pelin hahmonkehityksen alustojen välillä.

Kaplanin mukaan mahdollisuudesta keskustellaan toimistolla usein:

– Se on jotain, jota haluaisimme selvitellä tarkemmin. Se on haastavaa monestakin näkökulmasta tarkasteltuna, enkä mene nyt sen tarkempiin yksityiskohtiin sen suhteen, mutta mielestäni se on pelaajien suunnalta hyvä toive ja jotain sellaista, jonka haluaisimme Overwatch-tiimin kanssa selvittää, Kaplan avaa.

Mahdollinen ratkaisu on siis työn alla ja Blizzardin osalta tahtoa löytyy, joten jos haasteet onnistutaan vain selättämään, saatetaan ominaisuus nähdä tulevaisuudessa pelissä.

Ominaisuus yhdistäisi siis Overwatchin hahmonkehityksen pc- ja konsoliversioiden kesken. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pc- ja konsolipelaajat pääsisivät pelaamaan toisiaan vastaan.

Muissa Overwatch-uutisissa pelin tuorein PvE-pelitila Retribution käynnistyi aiemmin tällä viikolla pelattavaksi. Retribution vie McCreen, Gabriel Reyesin, Genjin ja Moiran historiassa taaksepäin Venetsiaan Blackwatch-organisaation silmistä.

Overwatch on pelattavissa pc:llä, PlayStation 4:llä ja Xbox Onella. 

Lähde: PCgamesN

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Diakko kuva
Diakko

Ei taida hirveästi olla mitään hahmonkehitystä tässä pelissä. Pitäisköhän jonkun osaavan uutisoida näistä asioista. Tai edes ottaa selvää asioista.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake
Lainaus Diakko

Ei taida hirveästi olla mitään hahmonkehitystä tässä pelissä. Pitäisköhän jonkun osaavan uutisoida näistä asioista. Tai edes ottaa selvää asioista.

Tässä tarkoitetaan toden näköisesti skinejä ja kultaisia aseita. Itse ainakin haluaisin boksi käyttäjäni pclle niin ei menisi kaikki kultaiset aseet ja eventti skinit hukkaan.

Käyttäjän Joonas Pikkarainen kuva
Joonas Pikkarainen
Lainaus Diakko

Ei taida hirveästi olla mitään hahmonkehitystä tässä pelissä. Pitäisköhän jonkun osaavan uutisoida näistä asioista. Tai edes ottaa selvää asioista.

Kuten taistelujake tuossa jo sanoikin, niin kyseessä tosiaan pelaajan henkilökohtaisen tilin kehityksen jakaminen, eli juurikin skinit, statsit ja muut pisteet. Hahmonkehitys kieltämättä sanana ei ehkä kuvaa kaikkein parhaiten asiaa, mutta kokemustasojen avullahan se tässäkin kehitytään. Ja kullakin hahmolla on omat avattavansa.

Käyttäjän Hugejorma kuva
Hugejorma

Ihan hyvä ajatus, mutta tämä edellyttäisi tilin jakamista alustojen kesken. Tämä taas ei toimi, kun konsoleilla kartutettu kokemus ei käänny juuri ollenkaan PC:lle. Esim timantti taitotaso konsolilla ei millään käänny PC:llä lähellekään samaa tasoa. Itse on tullut pelailtua OW:ta PS4:llä ja PC:llä ja ihan hyvä homma kun molemmissa on eri tilit. Olisihan se mukava saada kaikki extra tavarat eri tileille, mutta siihen se sitten jääkin. Mitään muuta dataa ei ole järkeä siirtää, koska niin totaalisen eri pelit alustojen kesken. Loisi vaan turhaa vääristymää pelihistoriasta.

Voisin antaa pienen esimerkin. Ennen competitive pelin alkamista PC:llä katson pelaajien historiaa läpi. Jollain pelaajalla on vaikkapa 70 tuntia takana Widowmakerilla. On selvä homma, että tämän kannattaa pelata kyseisellä hahmolla. Jos selviäisikin, että 69 tuntia näistä on pelattu konsoliohjaimella, niin ei kiitos. PC:llä kyseisen hahmon ohjaaminen on täysin eri maailmansa ja tämä pelaaja ei ole tällöin mitenkään realistisesti vaaditulla tasolla. Ei edes lähellekään.