Blizzard: Diablo Immortalin julkaisu oli suurin pelisarjan historiassa / Uutiset / pelaaja.fi

Blizzard: Diablo Immortalin julkaisu oli suurin pelisarjan historiassa

11.06.2022 // Kirjoittanut: Toimitus
7

Diablo Immortalin julkaisu on ollut pelisarjan tähänastisen historian suurin, Blizzard kertoo.

Blizzard kertoo Diablo Immortalin Twitter-tilillä pelin kivunneen vain viikossa toimintaroolipelisarjan suurimmaksi julkaisuksi. Nähtävästi studio käyttää mittapuuna pelaajamääriä, sillä viestin mukaan Diablo Immortalia on asennettu jo yli kymmenen miljoonaa kertaa.

Ilmaiseksi pelattavana pelinä Diablo Immortalilla on edeltäjiinsä verrattuna etulyöntiasema latauskilvassa. Muihin ilmaiseksi pelattaviin peleihin verrattuna Diablo Immortalilla on vielä matkaa. Julkistettujen lukujen valossa maailman suosituin mobiilipeli on vuonna 2018 julkaistu PUBG Mobile, jota on ladattu yhteensä yli 1,1 miljardia kertaa. PUBG Mobilen kerrotaan kuitenkin kartuttaneen myös julkaisukuukautenaan 200 miljoonan kappaleen latausluvut.

Vahvoista latausmääristä huolimatta Diablo Immortalin julkaisu ei ole ollut yhtä juhlaa. Peli on saanut osakseen tiukkaa kritiikkiä mikromaksujensa vuoksi. Julkaisun jälkeen julki tulleen laskelman mukaan pelaajien tulisi käyttää jopa yli 100 000 euroa, mikäli he mielivät maksimoida yhden Diablo Immortal -hahmonsa suorituskyvyn.

Lähde: DiabloImmortal@Twitter

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Mikään peli ei ole niin kallis kuin ilmaiseksi pelattava.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Eiköhän tämä tee ilmaispelien 100 000 hahmon maksimoinnin hintalapusta uuden normin ja pahoin pelkään ettei tullut edes katto vastaan. Lisäksi voi olla että vastaavaa kokeillaan myös maksullisissa peleissä menestyksen jälkeen, Gran Turismo-sarja taitaa jo ensimmäisiä varovaisia askelia siihen suuntaan ottaa ja veikkaan että pelin saama valitus on näkynyt päinvastaisena tuotossa koska grindiä lisättiin. Se miten normipelien F2P-malli saattaisi mennä läpi suureen yleisöön voi olla tilausmalli, sillä moni tuntuu mieltävän tilauspelit ilmaisiksi.

Pelaamisen kuolinisku taitaa tulla mobiilipuolelta, tulevaisuus voi olla täynnä peleiksi naamioituja casinoita ellei lainsäädännöt puutu tähän ja äkkiä vaikka ei sekään ihanteellinen ratkaisu ole.

Ehkä vähän hyberbolaa, mutta kyrsii kun liian moni kusetuspeli tienaa huimasti ja varakkaampi pelaava yleisö palkitsee ruhtinaallisesti suuryhtiöiden rajattoman ahneuden sekä kuluttajien hyväksikäytön.

Käyttäjän Augustus kuva
Augustus

Ylläri et ilmaispeliä ladataan viikossa enemmän, kuin 60€ kustantavaa.

Käyttäjän ttgreat kuva
ttgreat

Pitää muistaa, että mikään pakko ei ole maksimoida leveliä jos tästä pelistä haluaa nauttia, ilmaiseksi!

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus ttgreat

Pitää muistaa, että mikään pakko ei ole maksimoida leveliä jos tästä pelistä haluaa nauttia, ilmaiseksi!

Voispa peliä edes pelata ilman että se mainostaa loottibokseja joka minuutti.

Käyttäjän Pelaaja 7 kuva
Pelaaja 7

Mikromaksuista muodostuu monille ihan kunnon uhkapelikuviot. En usko ikärajojenkaan estävän "sitä seuraavaa piikkiä." En näe ruusuista loppua tälle asialle. En edes keskitietä, joka tyydyttäisi viime vuosituhannella syntyneitä Pelaajia. Nuorista en tiedä mitään.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

Latausmäärät on totta kai isoja ilmaiselle pelille, mutta veikkaan että tällä mikromaksupolitiikalla myös dropout tulee olemaan aika paljon isompaa kuin aikaisemmissa diabloissa

Nostoja