Blizzard Entertainment on ottanut puheeksi, kuinka se on aikeissa kohdella huijareita kahden viikon sisällä saapuvassa Overwatch-pelissään.

Pelin foorumeilla julkaisemassaan viestissään Overwatch-yhteisövastaava Stephanie Johnson on suoraan luvannut, että mikäli pelaaja jää kiinni huijaamisesta, saa tämä välittömästi ikuisen porttikiellon peliin. Hyvällä ei katsota erityisesti keinoja, jotka antavat pelaajille epäreilun etulyöntiaseman muihin nähden, kuten bottien tai muiden huijausohjelmistojen käyttöä.

Johnsonin mukaan Blizzardin tarkoituksena on monitoroida Overwatchia jatkuvasti epäreilun käytöksen varalta, minkä lisäksi se on tarjoamassa myös pelaajille mahdollisuuden raportoida hämärää toimintaa. Tämä onnistuu esimerkiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen hack@blizzard.com, minkä lisäksi peliin itseensä rakennetaan myös oma toiminnallisuutensa raportointia varten.

Johnson huomioi, etteivät raportit yksinään riitä aina pelaajien bannaamiseen. Hän esimerkiksi myöntää Blizzardin havainnollistavan, että maailmassa on olemassa oikeasti hyviä pelaajia, jotka joidenkin silmissä saattavat taitojensa johdosta näyttää huijareilta. Johnson kehottaakin jättämään muiden pelaajien julkisen syyttelyn väliin ja käyttämään raportointityökaluja, jotta Blizzard itse voi ottaa epäilyttävät tilanteet tutkintaansa.

Overwatch julkaistaan sekä pc:lle, Xbox Onelle että PlayStation 4:lle 24. toukokuuta.

Lähde: Overwatch (kotisivu)

Lisää luettavaa