Blizzard on paljastanut suunnitelmiaan Diablo IV:n julkaisua edeltävien päivitysten varalle.

Studio tarjosi äskettäin pelaajille tilaisuuden päästä kokeilemaan Diablo IV:tä ennen julkaisua parin betatestijakson merkeissä. Toimintaroolipeliin onkin luvassa isohkoja päivityksiä betatesteistä kerätyn palautteen perusteella.

Blizzard kertoo tuoreimmassa blogipäivityksessään saaneensa betatestaajilta roppakaupalla palautetta Diablo IV:stä. Yksi yleisimmistä palautteiden aiheista oli luolastojen asettelun aiheuttama edestakaisin juokseminen. Studio kertookin optimoineensa palautteiden perusteella yhdeksää luolastoa siten, etteivät pelaajat joutuisi palaamaan takaisin edetäkseen luolastoissa. Myös hirviöiden toimintaa on muutettu saman tavoitteen edistämiseksi. Jatkossa pienet määrät jäljellä olevia hirviöitä hakeutuvat luolastoissa pelaajahahmojen kimppuun, jottei pelaajien tarvitsisi etsiä viimeisiä vihollisia luolastojen uumenista.

Myös luolastotapahtumien määrää on nostettu reilusti betakokemusten perusteella. Betatestissä tapahtumien todennäköisyys oli vain 10 prosenttia, mutta julkaisuversiossa tapahtumien todennäköisyys on korotettu 60 prosenttiin

Julkaisun alla Blizzard kertoo hiovansa myös hahmoluokkien tasapainotusta. Studio kertoo esimerkiksi varmistavansa, että kaikilla hahmoluokilla on riittävästi keinoja vapautua liikkumista rajoittavista vaikutuksista. Samalla esimerkiksi barbaarien vahingonsietoa on parannettu ja necromancerien henkiin herättämien vihollisten elinaikaa lyhennetty. Kykyihin liittyvillä muutoksilla on pyritty tekemään niistä vaikuttavampia ja voimakkaampia, mutta samalla joitakin kykyjä on heikennetty liian voimakkaina. Blizzard myöntää kuitenkin julkaisun olevan vain alkua hahmoluokkien tasapainotukselle, minkä vuoksi pelaajat voivat odottaa uudistuksia hahmoluokkiin myös tulevissa päivityksissä.

Diablo IV julkaistaan 6. kesäkuuta.

Lähde: Blizzard

Lisää luettavaa